• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. STANKOVIĆ

15.08.2023

06:43

Pajtić optužio Tadića da ga je rušio s vlasti! Za narod i državu ih jednako nije briga, u ma kojoj poziciji da se nalaze - Ništa novo!

Informer

Politika

Pajtić optužio Tadića da ga je rušio s vlasti! Za narod i državu ih jednako nije briga, u ma kojoj poziciji da se nalaze - Ništa novo!

Podeli vest

Bojan Pajtić, bivši lider DS i predsednik Vlade Vojvodine, optužio je svog nekadašnjeg stranačkog šefa Borisa Tadića da je pokušao da ga sruši sa vlasti u pokrajini 2012. godine!

Pajtić je, reagujući na objavu jednog tviteraša da je Boris Tadić prvi i jedini demokratski predsednik Srbije, napisao da je pet poslanika koji su 2012. izabrani na listi 'Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić' prešlo u NDS, čiji je lider tada bio Tadić, nakon čega je izbila žustra rasprava dva političara.

"Odluka NDS je bila da ne budu ni u vlasti ni u opoziciji, što je praktično značilo da sruše Pokrajinsku vladu, u kojoj je DS imao većinu. Nakon toga su Gagić i Makarić iz NDS zamolili da dođu kod mene i rekli su mi: 'Boris traži da ne podržimo Vladu čiji si ti predsednik, mi smo izabrani na listi čiji si ti nosilac i smatramo da to nije korektno. DS smo napustili zbog Đilasa, ne zbog tebe. ' Vratili su se u DS i nastavili da podržavaju Vladu DS, koja bez njih ne bi imala većinu", napisao je Pajtić.

DARKO OBRADOVIĆ
CENTAR ZA ANALIZU

Kakvu političku viziju nude oni koji su se doslovce obračunavali između sebe umesto da vode državu? Sve je manje prostora za čuđenje i nagađanje kako je Srbija u to vreme stigla na ivicu ambisa.

Tadić mu je na to odgovorio da nije hteo da podržava ono što je zarad lične koristi pojedinaca uništilo DS.

"Nisam hteo da podržavam ono što je zarad lične koristi pojedinaca uništilo DS i što bi samo još više ojačavalo vlast SNS, zbog čega sam i morao da napustim DS. Ali ne bih dalje o tome, jer ispred nas je sada mnogo veće zlo", objavio je Tadić, što je jako razljutilo Pajtića.

"Dok se ne izviniš, nisi dostojan ozbiljne komunikacije. Ne zanima me šta ćete činiti vi političari, ali tebi, kao prvom čoveku dotadašnje pokrajinske administracije, ne dozvoljavam da me vređaš", napisao je Pajtić, na šta mu je Tadić replicirao da 'ne bude Seka Persa jer je upravo započeo ovu temu'.

OGNJEN KARANOVIĆ
CZDS

Tadić je Pajtiću zamerao što nema veći udeo u kolaču vlasti i poslova u Novom Sadu, te je ta otimačina oko uticaja i moći postala simbol propasti DS.

Komentarišući ovu svađu u opozicionim redovima, poslanik SNS Milenko Jovanov kaže da ovo nije ništa novo.

- Da su mogli zajedno, ne bi zajedničku stranku rasturili na atome. Sad se međusobno prepucavaju i vređaju, a onda će pred izbore da naprave zajedničku listu i da brutalno lažu narod kako su ujedinjeni kao nikada ranije. Narod samo treba da bude svestan da bi ovako nastavili da rade i kad bi nekim čudom opet došli na vlast. A za narod i državu ih jednako nije briga, u ma kojoj poziciji da su, bilo da se svađaju zbog sujete, zbog vlasti ili para - ističe Jovanov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija