• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

28.08.2023

06:50

Licemerstvo mandatara i predsednika Crne Gore! Mandić: Srbi doveli na vlast Spajića i Milatovića, a oni nam zabranili da uđemo u Vladu!

Reuters

Politika

Licemerstvo mandatara i predsednika Crne Gore! Mandić: Srbi doveli na vlast Spajića i Milatovića, a oni nam zabranili da uđemo u Vladu!

Podeli vest

Milojko Spajić, lider pokreta Evropa Sad i mandatar, rekao je posle sednice Glavnog odbora stranke da ima skupštinsku većinu za formiranje nove vlade Crne Gore, u kojoj definitivno neće biti lidera Srba i koalicije Za budućnost Crne Gore jer 'nema poverenje u njih'!?!

Spajić je rekao da očekuje podršku 44 od ukupno 81 poslanika za formiranje nove vlade, dodajući da je nekoliko članova Glavnog odbora bilo protiv predloženih kadrovskih rešenja, dok je nekoliko njih bilo uzdržano. Prema njegovim rečima, koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) neće biti deo njegovog kabineta jer 'ne može da veruje u njihovu iskrenost'!?!

Milatović ćuti

Spajić je utvrdio da su lideri koalicije ZBCG 'odbili pet ponuda', pa sve odjednom prihvatili.

- Imamo skupštinsku većinu za formiranje nove vlade Crne Gore. Očekujemo podršku 44 poslanika za formiranje nove vlade. Koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) definitivno neće biti deo mog kabineta, jer su odbili pet ponuda. Odbili su pet ponuda, pa prihvatili odjednom, o čemu se radi? Ne možemo da verujemo u iskrenost ZBCG. Vreme je da se bavimo ozbiljnim stvarima, a ne trivijalnim temama koje smo videli u pojedinim medijima - rekao je Spajić, potvrdivši da je podršku za novu vladu našao u Bošnjacima i Albancima, političkim satelitima DPS i Mila Đukanovića!

GORAN DANILOVIĆ
LIDER UJEDINJENE CG

Ujedinjena CG neće biti deo skupštinske većine za formiranje vlade. Spajić treba da se vrati na početak i razgovara sa svima, osim sa onima sa kojima je pre izbora obećao da neće biti razgovora.

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore, na drugoj strani, kaže da Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana.

- Kao važan alat u akciji prekrajanja izborne volje koristi se i priča o proceni iskrenosti koalicije ZBCG i razgovori koji se tiču davanja mandata za sastav nove vlade kod predsednika Crne Gore. U našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeta Zenku sa liste DPS ni najmanje! Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je zaista iskreno i u punom kapacitetu radila da Milo Đukanović pobedi, a da izgubi Jakov Milatović! Da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsednik Crne Gore, a Spajić ne bi bio mandatar! Ipak, Milojku je izgleda bliža iskrenost onih koji su jurišali na SPC, koji su glasali iskreno da Crkva bude državna, a ne Božja, koji su iskreno bili protiv Temeljnog ugovora, koji su nasiljem pokušali da spreče hirotonisanje mitropolita Joanikija... - naglašava Mandić.

VLADISLAV DAJKOVIĆ
SLOBODNA CG

Na snazi je nova, treća prevara srpskog naroda u poslednje tri godine. Posle Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, sad vidimo da i Spajić nastavlja istu politiku. Protiv ovakve izdaje možemo se boriti jedino ako se držimo zajedno.

Ludi Milojko

Komentarišući sve ove navode, Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik TV Prva Crna Gora, ocenjuje da je Spajić sve vreme radio iza leđa ljudima iz ZBCG i da Srbima jedino preostaje da se ujedine kako bi odbranili svoje interese.

- Ovo je već viđen scenario. Spajić je samo formalno vodio razgovore sa koalicijom ZBCG, znajući od prvog dana da ih ne želi u Vladi. Spajić je sve vreme iza njihovih leđa dogovarao sve sa predstavnicima manjinskih stranaka, pre svega, sa Bošnjačkom strankom, čiji je ultimatum bio da koalicija ZBCG ne bude u Vladi. Međutim, Spajić nije jedini krivac. Ništa manji krivac nije ni Aleksa Bečić, koji je pristao na sva moguća poniženja samo da dobije fotelju predsednika Skupštine - zaključuje Živković.

Božoviću brane da
ode u rodni Nikšić!

Proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je u subotu sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru!

- Šokiran sam jer sam na osnovu presude crnogorskog suda i odluke MUP kojom je ukinuta zabrana nameravao da posetim Crnu Goru i vidim svoje roditelje, oca od 89 i majku od 85 godina, koje nisam mogao da vidim skoro godinu dana! Rečeno mi je da u sistemu nije sprovedeno uklanjanje te zabrane i da sačekam. Nekoliko sati sam čekao i potom mi je rečeno da to ne može da se reši u toku dana!?! Javio mi se i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, rekavši mi da će to u najkraćem mogućem roku biti završeno, nadam se da ću u najskorijem roku moći da posetim svoje roditelje i kuću gde sam rođen - istakao je Božović.

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da je ovo skandal nad skandalima koji pokazuje da Crna Gora ne želi normalizaciju odnosa sa Srbijom.

- Crna Gora pokazuje da joj nije stalo do normalizacije odnosa sa Srbijom. Posle ovoga ne vidim razlog da nam se uopšte obraćaju ako dođe do odgovarajućih odluka Srbije - rekao je Dačić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija