• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTCG/Informer.rs

27.08.2023

12:02

Mandić poručuje - Spajić ne veruje koaliciji ZBCG, ali veruje DPS-u!

Pixabay/AP/printscreen

Politika

Mandić poručuje - Spajić ne veruje koaliciji ZBCG, ali veruje DPS-u!

Podeli vest

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić rekao je da mandatar Milojko Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana i istisne tu koaliciju iz vlade.

Mandić je još jednom je pozvao predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, da prekine ćutanje i, kako kaže, radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači ZBCG. 

Mandić je u izjavi za medije, poručio da je veoma važno da predsednik Crne Gore Jakov Milatović, razjasni situaciju vezano za mnoge teme uključujući i dodelu mandata Milojku Spajiću.

- Naime, kao važan alat u akciji prekrajanja te volje koristi se i priča o proceni iskrenosti koalicije ZBCG i razgovori koji se tiču davanja mandata za sastav nove vlade kod predsednika Crne Gore - naveo je Mandić.

Kako se sinoć čulo nakon Glavnog odbora PES-a, koalicija Za budućnost CG ne može u vladu zbog nedostatka iskrenosti, podseća Mandić.

- U našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeta Zenku, sa liste DPS, ni najmanje. Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je zaista iskreno i u punom kapacitetu radila da Milo Đukanović pobedi, a da izgubi Jakov Milatović, kao kandidat pobednika izbora od 30. avgusta. Da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsednik Crne Gore, a Spajić ne bi bio mandatar - navodi Mandić u izjavi za medije.

Spajiću se, kaže lider NSD, više dopada iskrenost poraženih 30. avgusta nego iskrenost onih koji su demokratski pobedili, kako navodi, kriminalni režim Mila Đukanovića.

- Njemu je izgleda bliža iskrenost onih koji su jurišali na Crkvu i pravoslavlje, koji su glasali iskreno da Crkva bude državna, a ne Božja, iskreno bili protiv Temeljnog ugovora i to nazivali najvećom izdajom, koji su nasiljem pokušali da spriječe hirotonisanje mitropolita Joanikija...Mada, protiv potpisivanja Temeljnog ugovora bili su i Spajić, i DPS i BS - kaže lider NSD. 

Mandić pita da li se od ZBCG traži takva iskrenost, da zgaze većinsku volju naroda, da mu okrenu leđa.

- I budemo za nove i stare podele, da kažemo ono što ne mislimo i budemo za ono u šta ne verujemo. Sve se nama može prebaciti, ali najmanje manjak iskrenosti. Zbog iskrenosti smo trpjeli, hapšeni, suđeni. Nismo mi bezgrešni što smo iskreni, ali smo iskreni kada kažemo da je teško poverovati da su najiskreniji protivnici bivšeg režima  postali neiskreni za mandatara, a iskreni saveznici DPS- a i Mila Đukanovića postaju primer iskrenosti - ističe Mandić.

Kaže i da su iskreno postupili i u razgovoru kod predsednika Crne Gore.

- Na pitanje da li smatramo da nama pripada mandat za sastavljanje vlade odgovorili smo nedvosmisleno da to pripada PES-u, a da će ta stranka saglasno njihovim procedurama odabrati ko je to - kaže Mandić.

On ističe i da su predsedniku Crne Gore rekli da im je najvažnije da se u vladi okupe pobednici od 30. avgusta i da se završi sa DPS-om i Milom Đukanovićem. 

- Saopštili smo i tada da želimo da budemo u takvoj vladi, ali prema svemu što gledamo poslednjih dana, mandatar Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana, istisne ZBCG, odnosno autentične predstavnike Srba iz vlade, a da raširenih ruku dočeka stranke koje su do posednjeg dana vladavine Mila Đukanovića bile uz njega - kaže Mandić u izjavi za medije.

On ističe i da to verovatno nije ništa strašno za one koji su do 30. avgusta glasali DPS ili one koji nisu osetili borbu protiv diktature.

- Ali što se tiče ZBCG, mi ćemo se protiv povratka starog režima odlučno boriti. Zato još jednom pozivamo predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, da prekine ćutanje i radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači ZBCG. Ne želimo, naravno, da ga učimo njegovom poslu, ali ga jos jednom javno pozivamo da iskoristi uticaj svoje funkcije i odredi se u odnosu na kršenje osnovnih političkih i ljudskih postulata - kazao je Mandić. 

On poručuje i da kolalicija ZBCG i NSD nikada nisu otimali nešto što im ne pripada, a nisu kako dodaje ni neko ko menja stavove kako vetar duva.

- U politici, ipak, postoje pravila i naša koalicija i stranke u njoj nisu pravljene za jedan izborni ciklus nego da ispune svoje političke ciljeve. Kao što smo, nakon velike borbe, zajedno sa građanima, srušili bivši režim, tako sada želimo da ostvarimo i naredne ciljeve, među kojima su ekonomski prosperitet, vladavina prava, obračun sa kriminalom i korupcijom, borba protiv diskriminacije, a naročito demontaža bivšeg režima, kako se više nikada ne bi desilo da Crnom Gorom zavlada Milo Đukanović i njegova hobotnica - zaključio je Mandić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija