• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.09.2023

13:27

Dijalog je način za rešavanje problema - Vučić: Nema razgovora oko toga da Srbi napuste vekovna ognjišta

Reuters/EPA/Printscreen

Politika

Dijalog je način za rešavanje problema - Vučić: Nema razgovora oko toga da Srbi napuste vekovna ognjišta

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posebno se dotakao situacije na Kosovu i Metohiji i rekaoda naredne nedelje ide na pregovore u Brisel.

- U sredu idemo u Brisel na razgovore sa prištinskom delegacijom, uvek smo smatrali da je dijalog jedini način za rešavanje problema, iako su danas albanski policajci upali u fabriku „Lola“  - objasnio je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kurti i njegovi 'specijalci' ovim pokušavaju da pokažu da njihovoj sili nema granica.

- Dan pošto je generalni sekretar NATO rekao da očekuje i značajne konsultacije za bilo kakve akcije KBS-a i kosovske policije koje bi mogle da ugroze bezbednost na Kosovu, oni su ušli u staru fabriku u Zubinom potoku, kako bi još jednom pokazali kako njihovoj sili nema granica i kako mogu da čine šta god hoće - rekao je Vučić.

Vučić ističe da su istovremeno nastavili sa hapšenjem Srba.

- Od dolaska Kurtija na vlast imamo 401 napad na Srbe kao i 41 potez u kojem su pokušali da izazovu sukobe, 15 napada na srpsku decu, kao i pokušaja da se spreči funkcionisanje zdravstvenog sistema na jugu Srbije, kao i 56 napada na verske objekte. Takođe, iz pritvora je pušteno četvoro Srba sa severa i četvoro iz Štrpca - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije naglašava da Srbi nikad neće napustiti svoja vekovna ognjišta.

- Važno je da se kaže da je Srbija pokazala dobru volju i razgovarala sa predstavnicima Srba da budu uvek spremni da prihvate dijalog, ali da ono oko čega nema razgovora jeste da Srbi napuste svoja vekovna ognjišta - podvlaču Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija