• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

13.09.2023

13:12

Crna Gora nije država, već američka gubernija! Mandić: Milatović misli kako Eskobar naredi

Informer

Politika

Crna Gora nije država, već američka gubernija! Mandić: Milatović misli kako Eskobar naredi

Podeli vest

Predsednik Nove srpske demokratije i predstavnik koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić izjavio je da je poruka specijalnog izaslanika SAD Gabriejla Eskobara da za njih nema mesta u novoj vladi Crne Gore poruka pre svega predsedniku Jakovu Milatoviću.

- Čim je Milatović u Skoplju dao izjavu da će Crna Gora, bez mešanja sa strane napraviti vladu, usledila je ova poruka - ukazuje Mandić.

Najpre je napravljena medijska poruka juče, kada je napravljena najava da će se Milatović u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN suočiti sa neprijatnim razgovorima.

- Poruka je – nemojte vi da mislite svojom glavom, nemojte da imate osećaj da ste država, vi morate da uradite bespogovorno sve što vam kažemo - kaže Mandić.

Napominje da su u pitanju jezive formulacije i da Eskobar greši u dva pitanja. Najpre je pogrešno smatra da ZBCG nije predstavnik Srba u Crnoj Gori, a druga pogrešna izjava je da je ta koalicija antizapadna.

- To govori o velikoj neobaveštenosti. Prvo, naša koalicija nije stranka, nego koalicija dve političke organizacije koje se bave pravima i položajem srpskog naroda - ukazuje Mandić.

Druga pogreška je u tome što u programu i NSD i DNP-a stoji opredeljenost za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju.

- Takođe, mi smo prihvatili ono što je Spajić naveo kao programske principe vlade. I jedna, i druga stranka nisu antizapadne, kao što kaže Eskobar, što se vidi iz naših programskih načela i onoga što smo prihvatili kao principe mandatara - kaže Mandić.

Foto: Tanjug

 

Što se tiče članstva Crne Gore u NATO-u, Mandić kaže da kada bi se sutra organizovao referendum o izlasku Crne Gore iz Alijanse, čitav srpski narod da glasa, ne bi bio dovoljan broj za to.

- To nije tema kojom bi se bavila vlada koja ima više važnijih problema - kaže Mandić i dodaje da su svakako saopštili da će staviti moratorijum na te teme.

On je izneo informaciju da Eskobar završava svoju karijeru izaslanika i da će uskoro završiti kao ambasador na Balkanu.

- Ovaj njegov stav kao da je pisao neko iz Podgorice, ko želi da se formira vlada tako da se DPS vrati preko satelita, a u drugom koraku da DPS u punom kapacitetu uđe u tu vladu - upozorava Mandić.

Kao primer Spajiću navodi to što kada su rušili vladu Zdravka Krivokapića u kojoj je bio i Spajić i uspostavljali vladu Abazovića, nisu ni malo bili blagi prema aktuelnom mandataru.

Foto: Beta

 

- Ono što poštujem kod Abazovića je to što nije pristao da bude lutka u njihovim rukama, ali su onda smenili njegovu vladu - navodi Mandić.

Na optužbe o umešanosti Srbije odgovara kontrapitanjem, kada bi nešto ovako izjavio Vučiić i dodaje – nikada.

Napominje da njemu, Milanu Kneževiću, Vučić nikada ne bi nešto naredio, niti bi oni odgovorili "razumem", dok će nakon Eskobarove izjave čitav nevladin sektor u Crnoj Gori i pojedine partije odmah prihvatiti to što kaže predstavnik Vašingtona.

- To što smo mi srpske političke organizacije i što mi kao pripadnici srpskog naroda nećemo nikada učiniti ništa protiv većinskog našeg naroda je čin patriotizma i odgovornosti, a ne čin poslušništva - proučio je Mandić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija