• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.09.2023

17:03

Ekstremista i danas divlja! Kurti: Neću tražiti ostavke gradonačelnika, Srbi će da pate i plate!

Ata images

Politika

Ekstremista i danas divlja! Kurti: Neću tražiti ostavke gradonačelnika, Srbi će da pate i plate!

Podeli vest

Takozvani "premijer Kosova" Aljbin Kurti rekao je da je u Briselu "izneo predlog o načinu primene Ohridskog sporazuma" i da mu ne pada na pamet da traži ostavke lažnih gradonačelnika u Severnoj Mitrovici i Zvečanu!

- Vraćeni smo u situaciju od aprila 2013. godine. Ali, sad tu nisu Ketrin Ešton i Hašim Tači. Postoji 39 sporazuma koji moraju da se implementiraju. Ja ne mogu da prihvatim da se o Zajednici opština sa srpskom većinom dogovara pre putokaza o sprovođenju Ohridskog sporazuma - rekao je Kurti.

Foto: Tanjug/AP

 

On je rekao da "ne beži" od Briselskog sporazuma.

- Ali ne može Zajednica opština sa srpskom većinom da bude pre ostalih sporazuma i preduslov za implementaciju Ohridskog sporazuma - kaže Kurti, koji je ponovio da je spreman da "lično napiše nacrt statuta ZSO"!?!

Potvrdio predsednikove reči! Borelj: Vučić prihvatio predlog EU, Kurti odbio, traži "de fakto" priznanje

Mi ne možemo da nateramo gradonačelnike da podnesu ostavke. Legitimitet im je slab, ali ovi drugi nemaju nikakav. Ne mogu oni koji su izašli iz institucija sad da nam govore o tome. Ostavka je moralni, individualni čin. To je diktatorski mentalitet da nekoga terate na ostavku. Na Kosovu to ne može, ako može u Srbiji. Ljudi iz Srpske liste će da pate i plate za grešku koju su napravili. Srbi koji su se integrisali žive dobro. Oni koji nisu žive loše - poručio je Kurti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija