• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2023

10:03

Cvejić: Javni beležnici izlaziće na lice mesta za overu potpisa za priključenje

Printskrin:Youtube

Politika

Cvejić: Javni beležnici izlaziće na lice mesta za overu potpisa za priključenje

Podeli vest

Predsednik Javnobeležničke komore Srba Cvejić izjavio je danas, povodom početka prijave nelegalnih objekata za priključenje na komunalnu inftrastrukturu, da će javni beležnici za potrebe masovne overe izlaziti na lice mesta kako bi izvršili overu potpisa i fotokopija potrebnih u postupku

- Mi smo doneli odluku da javni beležnici za potrebu masovne overe izađu na lice mesta, izvan javnobeležničke kancelarije, uz odobrenje Javnobeležničke komore, kako bi izvršili overu potpisa i fotokopija koje će biti potrebne u tom postupku - rekao je Cvejić za Tanjug.


On je istakao da se za izlazak na teren ne plaća uvećana cena i dodao da će overa potpisa, koja je obavezna, koštati 360 dinara.


- Za sam izlasak na teren ne plaća se uvećena cena i to je obuhvaćeno našom odlukom. Građani su u obavezi da plate overu potpisa koja košta 360 dinara, gde je uključen PDV. Ukoliko overavaju fotokopiju dokumenata plaća se 360 dinara po stranici određenog dokumenta - objasnio je Cvejić.


Cvejić je naveo da se prema procenama radi o više hiljada objekata koji nisu priključeni na komunalne mreže.


- Ovo će biti masovna pojava i po nekim procenama radi se o više hiljada objekata koji nisu priključeni na elektromrežu, na gas, na kanalizaciju, tako da je to iziskivalo da javni beležnici izađu izvan kancelarija - rekao je Cvejić.


Dodao je da će lokalne samouprave učestvovati u organizaciji priključenja nelegalni objekata na komunalnu infrastrukturu.


Na pitanje da li su javni beležnici spremni za prijave građana za priključenje, Cvejić je naveo za Tanjug da javni beležnici u potpunosti podržavaju primenu Uredbe Vlade Srbije o načinu , postupku i uslovima za privremeno priključenje na elektromrežu, vodovodnu mrežu, gas i kanalizaciju.


Cvejić je ukazao da građani mogu da se obrate bilo kojoj javnobeležničkoj kancelariji da izvrše overu, kao i da ne moraju ići na mesta gde se organizovano vrši overa.


- Građani ne moraju ići na ta mesta gde se organizovano vrši overa, nego se mogu obratiti bilo kojoj javnobeležničkoj kancelariji na teritoriji Srbije, s obzirom da nije predviđena mesna nadležnost javnih beležnika - zaključio je Cvejić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija