• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2023

23:11

Advokat Petronijević o hladnokrvnom streljanju Bojana Mijailovića: Takozvana kosovska policija počinila krivično delo!

Pedja Milosavljević

Politika

Advokat Petronijević o hladnokrvnom streljanju Bojana Mijailovića: Takozvana kosovska policija počinila krivično delo!

Podeli vest

Advokat Goran Petronijević izjavio je večeras na TV Pink da se iz snimka svedočenja lica koje je prisustvovalo ubistvu jednog od Srba na severu Kosmeta može zaključiti da je tzv. kosovska policija izvršila teško krivično delo, koje zabranjeno svim međunarodnim aktima.

- Imate mnogo međunarodnih konvencija koje zabranjuju torturu, nečovečno ponašanje prema licima koja se lišavaju slobode, a to je očigledno u ovoj situaciji slučaj. Nisam razumeo iz ovoga da li je ovaj bio ranjen pa je pao, ili je pao sasvim slučajno, to ne menja stvar. Ovo je očigledna egzekucija i to je teško krivično delo, na šta bi policija Kosova morala da reaguje na adekvatan način, da da dokaze o tome - rekao je Petronijević.

On ne sumnja u autentičnost snimka svedočenja, podseća da u krivičnom pravu postoji segment koji govori da takve detalje svedočenja može da da samo neko ko je bio na licu mesta.

- Ovo je toliko autentično da ne sumnjam u to, ono u šta sumnjam je ono što se u nastavku svega ovoga događalo, a to je predaja posmrtnih ostataka ove trojice poginulih. Sedam dana se nije obdukcija završila, sedam dana nisu dali zapisnik o obdukciji, nisu dozvolili EULEX-ovim stručnjacima i međunarodnim forenzičarima da prisustvuju licu mesta, da prisustvuju obdukciji. Nisu dozvolili da naši dođu. Sad je jasnije zbog čega su to radili, bilo je očigledno posla da se uklone ti tragovi, koji vode ka tome da se i materijalnim dokazima pokaže da je izvršena egzekucija, a ne da je u pitanju nekakva smrt u razmeni vatre - rekao je Petronijević.

On je dodao da bez obzira na to da li je ubijeni Srbin bio u uniformi ili ne, i sve i da je imao oružje, u momentu ranjavanja, u tom trenutku prestaje da bude neprijatelj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija