• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2023

11:03

Vučić iz Kine: Verujem da smo uspeli da predstavimo Srbiju na mapi sveta kao slobodarsku zemlju!

Printscreen/PinkTV

Politika

Vučić iz Kine: Verujem da smo uspeli da predstavimo Srbiju na mapi sveta kao slobodarsku zemlju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Kini sa srpskom delegacijom na poziv predsednika te zemlje Si Đinpinga.

- Danas sam imao mnogo bilateralnih sastanaka, sa liderima azijskih zemalja, predsednikom Indonezije, sa Orbanom. Verujem da svaki od razgovora će značiti unapređenje naših odnosa. Ponovo sam razgovarao sa predsednikom Kenije, verujem da će poštovati teritorijalni integritet Srbije - kazao je predsednik.

- Verujem da ćemo imati priliku da ponovo ugostimo predsednika Sija - dodao je Vučiić i rekao:

-Verujem da smo uspeli da predstavimo Srbiju na mapi sveta kao slobodarsku zemlju. Stekli smo ovde nebeznačajnu popularnost.

Predsednik je govori o saradnji sa zemljama afričkog kontinenta.

- Napravio bih sa dvoje ministara turneju po afričkom kontinentu - istakao je predsednik Vučić, a potom dodao da moramo da osnažimo našu namensku industriju.

- Upravo je glad za tim. Ali mi nemamo kapaciteta da sve to proizvedemo. I dalje imamo dobre proizvode. Mi ćemo imati vrlo ofanzivan nastup - kaže Vučić.

- Azija i Afrika su naša budućnost, uz razume se dalji nastavak evropskog puta. Naša sadašnjost je da pokušamo da sačuvamo mir u svetu opšte histerije. Svi hrle, podižu uloge do krajnjeg nivoa, odakle više nema povratka. Ako hoćete da ratujete, svi morate da znate da je cena za to previsoka. Još jedno žarište, u Gazi, nas vode u šire, regionalne, svetske sukobe. Nadam se da svet to može da izbegne. Guramo da nam zemlja ekonomski brže raste i gledamo da pronalazimo izvore rasta svuda u svetu - kazao je Vučić.

O izjavi Kurtija

- Za njega je to budućnost, on jasno i javno govori da neće da formira ZSO, nešto što je međunarodna obaveza. Ja sam kriv što insistiram na tome i nastaviću  -poručio je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na prvoj sesiji foruma Pojas i put na visokom nivou na temu "Povezanost u otvorenoj globalnoj ekonomiji".

Tom sesijom predsedava zamenik premijera Narodne Republike Kine i član stalnog komiteta Politbiroa CK KPJ Ding Sjuesjang.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija