• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2023

13:46

Vladimir Lučić: Telekom Srbija je pod kontinuiranim napadom United group

Informer

Politika

Vladimir Lučić: Telekom Srbija je pod kontinuiranim napadom United group

Podeli vest

Direktor ove medijske kompanije kaže da je potpuno očigledno da su oni lideri na tržištu.

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić, izjavio je danas da je ta kompanija pod kontinuiranim napadom United groupe kojoj bi, kako je ocenio, najviše odgovaralo da se Telekom nekim administrativnim zabranama stavi u lošiji položaj.

- Od 2018. godine kada smo pokrenuli našu strategiju i krenuli u razvoj, mi smo pod kontinuiranim medijskim napadom, pa onda i političkim od strane United groupe. United group je juče dala saopštenje u kom se vidi da jedini članovi zakona koji ih interesuju jeste da spreče da Telekom Srbija bude vlasnik medija. To je apsurd, jer ako vi na jednom tržištu dozvolite zakonski da privatne kablovske kompanije budu vlasnici medija, a sprečite samo jednog igrača i to isključivo zato što je država suvlasnik te kompanije, onda je to protivustavno - izjavio je Lučić za Prva TV.

On je istakao da je ovaj zakon izašao u susret mnogima, ali se ovim pokazuje da to nije bitno, već da je bitan pokušaj da se zaustavi Telekom.

- Od 2011. imamo kanale i radimo po zakonu, svi kanali su registrovani u Srbiji, plaćamo porez i imamo dozvolu REM-a. Za sve oni koji govore da je Telekom Srbija nezakonito poslovao 11 godina, to će morati dokazati na sudu - rekao je Lučić.

On je istakao da je Telekom Srbija pobednik komercijalne bitke ne samo u Srbiji, već i u regionu, kao i da ima potencijala da postane svetska kompanija.

- Telekom Srbija je uvek profitabilna kompanija, podelili smo preko milijardu evra dividendi, u Srbiji na osnovu poreza dali smo tri milijarde. Potpuno je očigledno da smo mi lideri na tržištu. Investirali smo izgradnju optičke mreže, iako smo 2018. godine imali 25 odsto tržišta, a kablovski operter 75 odsto. Na pragu smo da stvorimo jednu izuzetno modernu telekomunikacionu kompaniju, koja nije jaka samo u Srbiji, već i u regionu - izjavio je Lučić za Prva TV.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija