• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.12.2023

14:40

Prikaz naoružanja Vojske Srbije na vojnom aerodromu u Nišu - Vučić: Ovo je naša produkcija, sve u šta sam verovao (VIDEO)

printscreen

Politika

Prikaz naoružanja Vojske Srbije na vojnom aerodromu u Nišu - Vučić: Ovo je naša produkcija, sve u šta sam verovao (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Vučić obišiao je vojni aerodrom „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ zajedno sa bugarskim i azerbejdžanskim predsednikom gde je bio prikaz naoružanja Vojske Srbije.

Prikaz Vojske Srbije 

Na aerodromu je izveden prkaz PASARS-16 u različitim varijantama sa antindron sistemom: PASARS - Mistral, četvorocevac, sa novorazvijenim raketama zemlja - vazduh, radar i ometač i PASARS - 16, "nulta" serija. Zatim ubojna sredstva rakete zemlja - vazduh RLN-RF i RLN-TK i nove rakete vazduh - zemlja, rakete ALAS i Loitering municija GAVRAN, a prikazane su i bespilotne letelice PEGAZ, SENKA sa zemaljskim stanicom, Sistem RVML-02, VRABAC, Kiler dron OSICA, naoružani dron OBAD i naoružani mini KVADRIKOPTER.

Na Vojnom aerodrmu prikazane su i kopnene besposadne platforme Mali Miloš V2, Mali Miloš V1, Mali Miloš logisticki, Mali Miloš ultra laki i Zemaljska bezposadna platforma MF Niš. Nakon toga Vojska Srbije predstaviće i Sistem za upravljanje vatrom minobacača. I 63. padobranska brigada izvešće prikaz vertikalnog i horizontalnog manevra sa helikopterom H-145, Mi-35M, Mi-17 i Mi-8, modularnog terenskog vozila MTV, borbenih vozila Miloš 4x4 i Hamer.

Nakon toga svoje sposobnosti predstavila je i 72. brigada za specijalne operacije upotrebom helikoptera M-17 i daljinski upravljive besposadne platforme Mali Miloš N/V1.

- Ovo je naša produkcija, sve u šta sam verovao - rekao je predsednik tokom obilaska naoružanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu protivdronskih PVO sistema, bespilotnih i upravljanih vazduhoplovnih i zemaljskih borbenih platformi kao i sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica, u Nišu.

Foto: printscreen

 

Prikaz se održava na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović", a prisustvuju i ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i ministar finansija Siniša Mali.

Foto: printscreen

 

Ovo je spisak naoružanja koje će biti prikazano:

1. Prkaz PASARS-16 u različitim varijantama sa antindron sistemom

- PASARS - Mistral, četvorocevac, sa novorazvijenim raketama zemlja- vazduh, radar i ometač
- PASARS - 16, "nulta" serija

2. Ubojna sredstva

- rakete zemlja vazduh RLN-RF i RLN-TK i nove rakete vazduh-zemlja
- Rakete ALAS
- Loitering municija GAVRAN

3. Prikaz bespilotnih letelica

- PEGAZ
- SENKA sa zemaljskim stanicom
- Sistem RVML-02
- VRABAC
- Kiler dron OSICA
- Naoružani dron OBAD
- Naoružani mini KVADRIKOPTER

4. Prikaz kopnenih besposadnih platformi

- Mali Miloš V2
- Mali Miloš V1
- Mali Miloš logisticki
- Mali Milos ultra laki
- Zemaljska bezposadna platforma MF Niš

5. Sistem za upravljanje vatrom minobacača

6. Prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije

DINAMIČKI DEO

- prikaz sposobnosti 63. padobranske brigade (prikaz vertikalnog i horizontalnog manevra) sa helikopterom H-145,  Mi-35M, Mi-17 i Mi-8, modularnog terenskog vozila MTV, borbenih vozila Miloš 4x4 i Hamer)

- prikaz sposobnosti 72. brigade za specijalne operacije upotrebom helikoptera M-17 i daljinski upravljive besposadne platforme Mali Miloš N/V1

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija