• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.12.2023

11:21

Dačić poslao važnu poruku - Vodićemo odgovornu politiku u skladu sa nacionalnim interesima zemlje

Pedja Milosavljević

Politika

Dačić poslao važnu poruku - Vodićemo odgovornu politiku u skladu sa nacionalnim interesima zemlje

Podeli vest

Srbija će i sledeće godine nastaviti da sprovodi nezavisnu spoljnu politiku, odgovornu politiku u skladu sa nacionalnim interesima, gradićemo nova i negovati stara prijateljstva a osnovni cilj biće nam očuvanje suvereniteta i integriteta zemlje, rekao je danas ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je otvarajući konferenciju "Svet u 2024" koju organizuje Kolor medija komjunikejšns istakao da je situacija na Kosovu i Metohiji teška i da su Srbima na KiM uskraćena osnovna prava.


- Najsvežiji primer je uskraćivanje prava na glasanje na izborima u nedelju - rekao je on i istakao da je opstanak srpske zajednice na Kosovu i Metohiji i mir u pokrajini prioritet politike Srbije vezan za KiM.


Kada je reč o spoljnoj politici naglasio je da članstvo u Evropskoj uniji ostaje naše strateško opredeljenje, kao očuvanje stabilnosti u regionu i dobra saradnja sa susednim zemljama.


- Nastavićemo i rad na očuvanju i jačanju ekonomske stabilnosti zemlje, na privlačenju novih stranih investicija, ulaganju u digitalizaciju, inovacije, obrazovanje - naglasio je Dačić.


Kada je reč o situaciji u svetu, istakao je da je ona opterećena ozbiljnim izazovima i krizama, pri čemu su najveći Ukrajina i Gaza a i u 2024. Ulazimo sa teškim, opterećujućim okolnostima.
U tom smislu, prema njegovim rečima, teškim političkim okolnostima, migracijama treba dodati i ekonomsku krizu čije su posledice ozbiljne i biće u fokusu i sledeće godine a to važi i za naš region.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EKSKLUZIVNI INTERVJU! Ivica Dačić za Informer: Nikada neću izdati Vučića, SPS može sa đilasovcima samo preko mene mrtvog!
EKSKLUZIVNO!

EKSKLUZIVNI INTERVJU! Ivica Dačić za Informer: Nikada neću izdati Vučića, SPS može sa đilasovcima samo preko mene mrtvog!

Nemoguće je da SPS ode sa Đilasom u koaliciju dok sam ja predsednik partije. Ja nikad ne kažem "Naš cilj je da pobedimo", misleći samo na SPS, nego kažem "Naš cilj je da osvojimo većinu sa SNS-om" i svako mora da sprovodi politiku koju ja zastupam, a to je ta dobra saradnja i korektni odnosi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

11.12.2023

19:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija