• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.12.2023

13:37

Šmit ponovo preti Srbima: Uhapsićemo sve koji slave Dan RS!

Beta/Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Šmit ponovo preti Srbima: Uhapsićemo sve koji slave Dan RS!

Podeli vest

Na organima za sprovođenje zakona, Tužilaštvu BiH i policiji, je da preduzmu odgovarajuće zakonom propisane naredne korake, posebno u slučajevima koji se odnose na javne zvaničnike i državne službenike i njihovo učešće u pripremi ili organizaciji proslave 9. januara, poručio je Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje kao visokog predstavnika.

Šmit je ponovio da je proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske jasan i direktan propust u sprovođenju konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kao i odluka visokog predstavnika od 1. jula 2023. Šmit je upozorio da nepoštovanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično delo prema Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine.

- Na organima za sprovođenje zakona, Tužilaštvu BiH i policiji, je da preduzmu odgovarajuće zakonom propisane naredne korake, posebno u slučajevima koji se odnose na javne zvaničnike i državne službenike i njihovo učešće u pripremi ili organizaciji proslave 9. januara. Vladavina prava je nezaobilazan preduslov za stabilnu i prosperitetnu budućnost svih građana Bosne i Hercegovine, zajedno sa komunikacijom, dijalogom i kompromisom. Ovo bi trebalo da budu vodeći principi u odlučivanju o obeležavanju Dana Republike Srpske, jer će samo tada ovo biti praznik koji će svi građani moći da prihvate i slave i koji može ojačati veze među građanima RS, a ne dalje ih deliti - rekao je Šmit.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija