• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Kosovo online

17.01.2024

11:07

Građani Leposavića poručuju: Očekujemo da Hetemi bude smenjen i da na njegovo mesto dođe onaj koga izabere narod! (VIDEO)

printscreen

Politika

Građani Leposavića poručuju: Očekujemo da Hetemi bude smenjen i da na njegovo mesto dođe onaj koga izabere narod! (VIDEO)

Podeli vest

Građani Leposavića očekuju da će nakon potpisivanja peticije biti uspešno smenjen "nelegitimni" gradonačelnik njihove opštine Ljuljzim Hetemi i pozivaju svoje sunarodnike da svojim potpisom podrže borbu za razrešenje gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova, koja "dobija neku novu i demokratsku dimenziju".

Meštanin Milutin Miletić rekao je da je interesovanje građana veliko i izrazio uverenje da će peticija dati krajnji rezultat - da će Hetemi biti smenjen.

- Jutros u 9 sati u skladu sa uputstvom EU i EK počelo je potpisivanje peticije koja ima za cilj da pokrene proces smene gradonačelnika Leposavića. Očekujem da će se narod odazvati u velikom broju, pošto i sami vidite da je odziv prilično veliki i da je zainteresovanost prilično velika. Tako da pozivam sve građane koji imaju volju i želju da dođu da daju svoj doprinos ovoj borbi, koja dobija neku novu i demokratsku dimenziju, rekao je Miletić.

Podsetio je da su građani pokušali protestima da izraze nezadovoljstvo zbog nametanja albanskih gradonačelnika.

- Krenuli smo u taj proces putem protesta, međutim, videli smo da to nekog efekta nije dalo. Nažalost, sad moramo da ispoštujemo ta uputstva koja su propisana i mislim da će ovo rezultirati smenom nelegitimnog gradonačelnika Hetemija, poručio je on.

Njegov sugrađanin Vladan Radović očekuje da će Hetemi biti smenjen i da će na njegovo mesto doći gradonačelnik koji će da bude izabran od strane naroda.

- Potpisujemo peticiju za smenu nelegitimno postavljenog gradonačelnika u Leposaviću. Očekujemo da se postavi novi gradonačelnik koji će da bude izabran od strane naroda, za razliku od ovog koji sad jeste, rekao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija