• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.01.2024

19:08

Srbi saterani uz zid! Kancelarija za KiM: Kurti nastavlja s pokušajima gašenja institucija Srbije na KiM

Ata images

Politika

Srbi saterani uz zid! Kancelarija za KiM: Kurti nastavlja s pokušajima gašenja institucija Srbije na KiM

Podeli vest

Kancelarija za KiM saopštila je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, u svom nasilničkom maniru, nastavio s pokušajima gašenja i otimanja institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, a na njegovoj meti danas su se našli centri za socijalni rad u Leposaviću i severnom delu Kosovske Mitrovice.

Uklanjanje obeležja Republike Srbije i postavljanje tabli sa natpisom "Republika Kosovo" na institucijama koje ne finansira Priština, i koje se sredstvima iz srpskog budžeta staraju o dobrobiti socijalno najugroženijih građana, još jedna je potvrda da Kurtijeva strahovlada ne poznaje granice, navodi se u saopštenju.

Jasno je da je i ovaj eskalatorni potez, nakon najave zabrane dinarskog platnog prometa, u funkciji zastrašivanja i daljeg obespravljivanja srpskog naroda, jer Kurti uporno pokušava da Srbe progna sa Kosova i Metohije tako što će ih izgladneti i ostaviti bez sredstava za život.

- To mu naravno neće poći za rukom, i o poslednjem činu nasilja već je obavešten posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, a uskoro će detaljnu informaciju dobiti i sve druge relevantne međunarodne instance - ističu u Kancelariji za KiM. Srbi na Kosovu i Metohiji koji primaju plate ili neku vrstu socijalnog davanja od svoje države neće biti prepušteni na milost i nemilost Kurtijevom bezumlju, jer Srbija nije obavezna samo da se stara o dobrobiti sopstvenih građanima, već je dužna da na svaki dostupan demokratski način brani same temelje humanosti u svojoj južnoj pokrajini.

Kurti svakodnevno minira dijalog Beograda i Prištine i uskraćuje elementarna ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji i neophodno je, pre nego što bude kasno, oštrom i odlučnom reakcijom međunarodne zajednice zaustaviti njegov pohod protiv mira i stabilnosti u regionu.

Na zgradama Centara za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici i u Leposaviću tokom dana skinuta je tabla sa srpskim natpisom i postavljena tabla na kojoj piše Republike Kosovo.

Takođe, sa jarbola ispred Opštine Leposavić skinute su i zastave Srbije, Ujedinjenih nacija i Opštine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija