• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Srpskiportal.rs

03.02.2024

12:57

Dejan Vukelić: Pokrijte se ušima i ćutite! Slučaj Ćuruvija još jednom pokazao svu bedu i licemerje opozicije (FOTO)

EPA/Saša Stanković

Politika

Dejan Vukelić: Pokrijte se ušima i ćutite! Slučaj Ćuruvija još jednom pokazao svu bedu i licemerje opozicije (FOTO)

Podeli vest

Objavljivanje presude Apelacionog suda u Beogradu kojom su optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije oslobođeni još jednom je na svetlo dana prostrlo svo licemerje, bedu i nemoć ovdašnje opozicije i njenih medija, analitičara, kvazistručnjaka i botova.

Napadom i svaljivanjem krivice za presudu na Aleksandra Vučića i izvršnu vlast prve su se oglasile perjanice bivšeg režima, poput Borisa Tadića, Marinike Tepić i Zorana Lutovca.

Foto: Foto: Printscreen

 

Na presudu se u izjavi opozicionim medijima obrušila čak i istoričarka Branka Prpa, nevenčana supruga ubijenog Ćuruvije, koja je aprila 1999. godine bila sa njim u trenutku ubistva, a koja je kao svedok odbrane abolirala Mikija Kuraka, u optužnici označenog kao neposrednog izvršioca.

Foto: Foto: Printscreen

 

Zahvaljujući njenom svedočenju, Apelacioni sud je još 2020. godine poništio prvostepenu presudu, uz obrazloženje da je u presudu, umesto Kuraka, kao neposredni izvršilac uvedeno NN lice, čime je „izmenjeno činjenično stanje opisano u optužnici“.

Foto: Foto: Printscreen

 

No, vratimo se perjanicama bivšeg režima, a današnje prozapadne opozicije. I činjenicama.

Foto: Foto: Printscreen

 

Prva činjenica glasi da u vreme vlasti Tadićevog, Marinikinog i Lutovčevog režima proces otkrivanja i privođenja pravdi ubica Slavka Ćuruvije nije ni počeo. Dvanaest godina nije učinjeno ništa! Dvanaest godina. Ništa. Nula.

Foto: Foto: Printscreen

 

Stvari kreću sa mrtve tačke tek nakon dolaska Srpske napredne stranke na vlast, kada je u februaru 2013. godine, uz podršku Aleksandra Vučića, tadašnjeg prvog potpredsednika vlade, formirana nezavisna Komisija za istraživanje ubistva novinara.

Foto: Foto: Printscreen

 

Dakle, za one sa jeftinijim kartama i za one zlonamerne koji ne žele da čuju istinu, činjenica glasi: Proces otkrivanja i privođenja pravdi ubica Slavka Ćuruvije nije mrdnuo sa mrtve tačke u vreme vlasti Tadića, Marinike i Lutovca, nego je započet dolaskom Aleksandra Vučića na vlast!

Foto: Foto: Printscreen

 

Dalje, činjenica je da je bivši režim 2009. godine unakazio i politizovao srpsko pravosuđe „reformom“ za koju su najeminentniji predstavnici sudija i tužilaca rekli, i to u istim medijima koji danas napadaju Vučića, da ćemo njene katastrofalne posledice osećati decenijama. I osećamo ih.

Sledeća činjenica proizlazi iz prethodne dve: Samo perjanice režima koji nikad nije želeo nezavisno pravosuđe, nego pravosuđe pod kontrolom izvršne vlasti, danas u presudama sudova mogu da vide „odluke“ izvršne vlasti. Jer, oni su to tako radili, na to su navikli, tako su i presuđivali.

Naposletku, tako su i 12 godina ignorisali i opstruisali privođenje pravdi Ćurivijinih ubica.

Foto: Foto: Printscreen

 

Zaključak je isti kao i svaki zaključak svega što radi današnje srpska opozicija: Ne prezaju ni od čega i ni u jednoj situaciji u pokušajima da, nemoćni i nesposobni da pobede na izborima, Vučića i Srbiju sruše lažima, obmanama, licemerjem i priželjkivanjem i zloupotrebom tragedija.

Vučić je pobio decu u Ribnikaru, Vučić je napao mirne i simpatične Kurtijeve policajce, Vučić je porađao porodilju koja je izgubila bebu, Vučić je gurao kokain Đorđu Miketiću u nos…

Slučaj Ćuruvija, baš poput slučaja Miketić, najbolji je dokaz koliko su daleko spremni da idu: Čak i za sopstvena nepočinstva, o kojima neumoljivo i nedvosmisleno svedoče činjenice i zdrav razum, u stanju su da optuže – Vučića.

Jedino što je juče trebalo da urade jeste da se pokriju ušima i ćute.

Piše: Dejan Vukelić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija