• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

12:04

Ofanziva opozicionih lešinara: Hajka na državu zbog presude Apelacionog suda o ubistvu Ćuruvije!

Ata / Peđa Milosavljević

Politika

Ofanziva opozicionih lešinara: Hajka na državu zbog presude Apelacionog suda o ubistvu Ćuruvije!

Podeli vest

Oslobađajuća presuda Apelacionog suda za sve okrivljene za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog Telegrafa" 11. aprila 1999. godine poslužila je opoziciji da krene u hajku protiv države i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Među onima koji su se oglasili ovim povodom je i bivši predsednik Srbije Boris Tadić koji je na platformi Iks konstatovao da je "suđenje za ubistvo Ćuruvije bilo marketing za uzdizanje vlasti".

Tadić: Pravna država srušena na oltaru političkog marketinga

Foto: printscreen

 

 

- Svi oni koji su aplaudirali ovom suđenju za ubistvo Ćuruvije i optuživali našu vlast da nije postojala politička volja za rešavanje ovog slučaja, iza kog je nesumnjivo stajao Miloševićev sistem, suštinski se ne razlikuju od onih koji su aplaudirali i hapšenju Miškovića. I u jednom i u drugom slučaju jedino su rasli procenti Vučićeve popularnosti, dok se pravna država potpuno urušavala na oltaru tog političkog marketinga - navodi Tadić na Iksu.

 

 

Tepić: Krug se zatvorio

Foto: Miloš Rafailović

 

 

U hajku protiv predsednika države uključila se i Marinika Tepić, desna ruka Dragana Đilasa i najpoznatija preletačica na srpskoj političkoj sceni.

- Osvetio se. Nema kazne za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Ubijen u vreme Vučića koji mu je pretio. Počinioci oslobođeni u vreme Vučića. Krug se zatvorio - napisala je Tepićeva na platformi Iks.

Lutovac: Mrak je nikad gušći

Foto: Miloš Rafailović

 

 

Da opozicija i u ovom slučaju pokušava da lešinari i ostvari jeftine političke poene, govori i to da se oglasio predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

- Doneta je presuda da je Ćuruvija ubijen u skladu sa propisima. Mrak je gušći nego ikada - napisao je on.

 

 

Brnabić: Šta može sudija ako Prpa kaže "ne ovo nisu ubice"

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Sa druge strane, premijerka Ana Brnabić poručila je izvršna vlast ne može da ne može da komentariše sudsku presudu, ali da joj je, kako je rekla, beskrajno žao zbog toga i da će ne kao premijerka, već kao građanka Srbije nastaviti da traži pravdu.

Istakla je, takođe, da vlast u Srbiji nema nikakav uticaj na sudstvo, ali da će nastaviti da traži pravdu i da insistira da se nađe ko je bio nalogodavac, a ko ubica Slavka Ćuruvije. 

- Branka Prpa je bila svedok odbrane u ovom procesu i ona je rekla "ne, nisu ovo ubice". Kako mislite da ima neki sudija da nakon toga kaže da jesu. Prpa je bila jedini očevidac - rekla je premijerka za TV Prva.

Đukanović: U njihovo vreme nisu ni probali da nađu ubice

Foto: Zoran Sinko

 

 

Advokat Vladimir Đukanović ocenio je se "žuti" dok su bili na vlasti nisu ni potrudili da probaju da otkriju ubice

- Sramno. U njihovo vreme nisu se ni potrudili da probaju ubice da otkriju. Da sam zlonameran možda bih pomislio da su namerno sputavali svaki pomisao istrage, jer su apsolutno kontrolisali pravosuđe. Da ne govorim o tome da je očito ključni argumen odbrane bila izjava Branke Prpe. Što nju ne pitaš zašto je takvu izjavu dala? Vaš je fan. Sram te bilo! - napisao je Đukanović komentarišući objavu Marinike Tepić.

 

 

Sandra Božić: Vučić inicirao formiranje Komisije

Foto: Masha Bandjur

 

 

Na istu objavu reagovala je funkcionerka SNS Sandra Božić.

- Ono što Đilasove uštve zaboravljaju da pomenu jeste da je upravo Vučić taj koji je odmah po dolasku na vlast 2012. godine inicirao formiranje Komisije za istragu ubistva novinara, što niko od velikih petooktobarskih boraca za demokratiju nije učinio posle 2000. godine. Dok truje okolo, Marinika da nam objasni zašto slučaj ovog monstruoznog ubistva nije rešen dok joj je njen poslodavac bio na vlasti? Biće da mu istina nije odgovarala? A pravosuđe koje je držao u šaci i na platnom spisku radilo po diktatu i guralo pod tepih istinu! Marinika usavršava lešinarenje, dok njen Đilas stavlja metu na čelo svakom novinaru kojem nije mogao kičmu da savije! Žena-dno! - napisala je ona na platformi Iks.

 

 

Kako je Informer već pisao, o ovoj temi oglasio se i kandidat za predsednika Narodne stranke i advokat Vladimir Gajić.

Gajić: Prpa je na drugoj strani

Foto: Zoran Sinko

 

 

- "Ubica je država, ovo je katastrofa": Branka Prpa za Nova posle odluke Apelacionog suda da oslobodi ubice Slavka Ćuruvije. Potpuni je kolaps kada Prpu zovete za komentar. Zovite advokata Ružića da objasni. Prpa je na drugoj strani - naveo je Gajić.

 

 

 

Đukanovićeva poruka Majiću

Foto: printscreen

 

Nakon što su tajkunski mediji objavili ko su članovi sudskog veća koji su doneli oslobađajuću presudu, Đukanović je poslao apel sudiji tog suda i osnivaču "Proglasa" Miodragu Majiću.

- Apelujem na sudiju Apelacionog suda, gospodina Majića, da stane u zaštitu svojih kolega koji se besomučno napadaju i čereče po medijima zato što se nekima ne dopada kakvu su odluku doneli. Evo mu prilika da održi slovo o nezavisnosti sudova i da niko ne sme da vrši pritisak na sudije.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija