• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.02.2024

10:13

Nastavljaju se pritisci na Srbiju! Brnabić: Rezolucija EP nema veze sa izborima, to je kazna zato što se Vučić bori za samostalnu i nezavisnu državu!

Miloš Rafailović

Politika

Nastavljaju se pritisci na Srbiju! Brnabić: Rezolucija EP nema veze sa izborima, to je kazna zato što se Vučić bori za samostalnu i nezavisnu državu!

Podeli vest

Rezolucija Evropskog parlamenta (EP) nema nikakve veze sa izborima, već je vid dodatnog političkog pritiska na Srbiju, kao i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku koja ima većinu u budućem parlamentu i činiće okosnicu buduće Vlade Srbije, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

- Rezolucija je vid pritiska i neki vid kazne za dve osnovne stvari, od kojih je prva to što, kako kažu, kršimo ustavnost tzv. Kosova a što nam Evropski parlament zamera i zbog čega je Aleksandar Vučić insitirao i odlučio da Srbija glasa protiv članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope, što su mu takođe u rezoluciji Evropskog parlamenta zamerili u oktobru 2023 - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ocenila je da je rezolucija kazna zato što Srbija lobira protiv priznavanja državnosti tzv. Kosova i zato što lobira za povlačenje priznanja nezavisnosti i navela da sve to piše u rezolucijama Evropskog parlamenta.

Dodala je da je ovo kazna zato što se predsednik Srbije bori za samostalnu i nezavisnu državu čiji je deo i Kosovo i Metohija i još jedno upozorenje i još jedan vid pritiska zato što Vučić i dalje odoleva da ne uvede sankcije Rusiji.

- Rezolucija nema nikakve veze sa izborima. Oni naravno podržavaju one kao što su Marinika Tepić ili Dragan Đilas - članovi Evropske partije socijalista koja je jasno podržala i stavila svoj potpis na deklaraciju kojom se traži članstvo Kosova u Evropskoj uniji - rekla je Brnabić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija