• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.02.2024

16:43

Kurti provocira! Na zgradi opštine Zubin Potok stavljena tabla "Republika Kosovo"!

reuters/kosovoonline

Politika

Kurti provocira! Na zgradi opštine Zubin Potok stavljena tabla "Republika Kosovo"!

Podeli vest

Na zgradi opštine Zubin Potok danas su radnici uz asistenciju "kosovske policije" postavili tablu "Republika Kosovo".

Ranije je na tom mestu bila tabla sa ćiriličnim natpisom, a ona je polomljena u avgustu prošle godine. Tada je gradonačelnik Izmir Zećiri tvrdio da je ćirilični natpis na zgradi opštine oborio vetar, i da će se čim se steknu uslovi natpis biti popravljen.

Foto: Printscreen/Kosovo online

 

"Oborio vetar"

Zećiri je u izjavi za TV Kljan Kosova odbacio navode da je neko namerno uklonio natpis opštine koji je bio na ćiriličnom pismu.

- Slova je oborio vetar, ne stoji tvrdnja da ih je policija uklonila. Kada se steknu uslovi, natpis će biti popravljen - kazao je on.

S druge strane, predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović izjavio je za Kosovo onlajn da je policija polomila tablu na opštinskoj zgradi koja je bila na ćiriličnom pismu i istakao da je to još jedna poruka Srbima da ih prištinske vlasti ne žele na Kosovu.  

- U vreme vikenda ne protestujemo ispred opštine, tu smo petkom do 15 sati i dolazimo u ponedeljak ujutru. Tokom vikenda kosovska policija je polomila tablu sa natpisom na ćiriličnom pismu na ulazu u zgradu opštine Zubin Potok. Tabla je polomljena, iščupana sa zida, a nalazila se par metara iznad ulaza - rekao je tada Vulović. 

Ovo nije bio jedini incident otkako je Kosovska policija zauzela opštinsku zgradu u Zubinom Potoku. Kosovo onlajn je 24. decembra ekskluzivno objavio da je i kancelarija Unmika bila obijena nakon ulaska pripadnika Kosovske policije, a iz kancelarije su bili ukradeni kancelarijski nameštaj, frižider i drugi predmeti.

Unmik: Obijene kancelarije

Iz Unmika su nam potvrdili obijanje njegovih kancelarija.

"Pristup Unmika kancelarijama koje se nalaze u opštinskim zgradama u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću je ograničen od incidenata u maju 2023. Unmik je posetio svoje kancelarije u nekoliko navrata kako bi povratio deo svoje imovine i procenio prostorije sa podrškom Kfora i u koordinaciji sa kosovskim vlastima. Unmik je izrazio zabrinutost kosovskim vlastima zbog neovlašćenog ulaska u njegove prostorije i podsetio da su prostorije i imovina Ujedinjenih nacija nepovredivi i da pristup tim prostorijama mora biti zaštićen i garantovan u svakom trenutku", navodi se u pisanom odgovoru Unmika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija