• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2024

11:01

Rakić: Srbi protestom poslali poruku da nije uspela namera da budu razjedinjeni!

Miloš Rafailović

Politika

Rakić: Srbi protestom poslali poruku da nije uspela namera da budu razjedinjeni!

Podeli vest

Spoljnopolitički komentator Žarko Rakić izjavio je danas da je jučerašnjim masovnim protestnim skupom Srba u Kosovskoj Mitrovici poslata najjača poruka međunarodnoj zajednici da nije uspela namera da se razjedini srpsko stanovništvo na KiM.


"To je najbolji pokazatelj raspoloženja, verovatno će se neko ipak zapitati šta se to tamo događa. Čuvena floskula 'zavadi pa vladaj' očigledno da na ovom delu teritorije Kosova ne može da prođe i to mora da bude uvaženo. Ne možete silom da slomite volju naroda, imamo u istoriji bezbroj primera da je narodna volja i sila mnogo jača od bilo koje puške, tenka ili bombe", rekao je on za Tanjug.

Rakić smatra da će nakon ovog masovnog protesta Srba na KiM neko u međunarodnoj zajednici razmisliti o tome da li da se menja politika i prema Prištini i prema celom problemu KiM.
Komentarišući izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da odluka o evru kao jedinoj valuti na KiM ne može da bude poništena i saopštenje centralne banke u Prištini da prelazni period za primenu uredbe ne može da traje duže od tri meseca, Rakić je occenio da će biti teških posledica po srpski narod na severu KiM, kao i pojedinačnih incidenata i protesta, ali da smatra da će Srbija uspeti na pravi način da odgovori i, uz dosta muke, obezbedi normalan život stanovništvu na severu pokrajine.

"Očekujem da će uslediti novi pokušaji da se oteža život Srba na severu Kosova, da će sad nastupiti neko ubrzanje. Mislim da će to trajati sve do izbora u SAD", smatra on i dodaje da će vlast u Beogradu vući racionalne poteze koji će biti u interesu Srba na KiM i Srbije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija