• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.02.2024

10:52

Nenad Popović u odboru Međunarodnog foruma "Za slobodu nacija" stranke Jedinstvena Rusija!

mbpi.gov.rs

Politika

Nenad Popović u odboru Međunarodnog foruma "Za slobodu nacija" stranke Jedinstvena Rusija!

Podeli vest

Lider i osnivač Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izabran je za člana komiteta na Međunarodnom forumu "Za slobodu nacija" koji se tokom dva dana održava u Moskvi u organizaciji stranke Jedinstvena Rusija, saopštila je ta stranka.


Lider Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da njegova stranka prima prijave za ulazak u organizacioni komitet Foruma i dodao da je novi član tog odbora postao predstavnik SNP-a Nenad Popović.

Popović je u četvrtak zajedno sa zamenikom predsednika partijske komisije za međunarodna pitanja Andrejem Klimovim predsedavao jednom od panel diskusija na forumu, navela je stranka.

Partija Jedinstvena Rusija organizovala je prvi Međunarodni forum pristalica borbe protiv savremenih praksi kolonijalizma. Forum se održava u Moskvi 15. u 16. februara uz učešće više od 50 zemalja.

Prvi međunarodni forum Jedinstvene Rusije "Za slobodu nacija" okupio je više od 400 predstavnika političkih snaga i organizacija iz Azije, Afrike, Latinske Amerike, Bliskog Istoka, Evrope i Zajednice nezavisnih država, koja okuplja nekoliko zemalja nekada u sastavu Sovjetskog saveza.

Prvog dana foruma njegovi učesnici su se sastali sa Medvedevim, sekretarom Generalnog saveta Andrejem Turčakom, zamenikom predsednika partijske komisije za međunarodna pitanja Andrejem Klimovim i zamenikom ministra spoljnih poslova Sergejem Ivanovim.

Medvedev je rekao da su održane četiri panel diskusije. Bile su posvećene "političko-pravnim i finansijsko-ekonomskim aspektima suprotstavljanja neokolonijalizmu, destruktivnim manifestacijama neokolonijalizma u informacionom prostoru, humanitarnoj sferi i metodama međunarodne društveno-političke konsolidacije u borbi protiv savremenih praksi neokolonijalizma".

- Posebna pažnja posvećena je oblicima i metodama suprotstavljanja pokušajima spoljnog mešanja u poslove suverenih država. Iznete su ideje koje treba uzeti u obzir prilikom pripreme završnog dokumenta osnivačkog sastanka našeg foruma - rekao je Dmitrij Medvedev.

On je takođe predložio da završni dokument odrazi potrebu da se "nastavi rad na oslobađanju punopravnih država od nasleđa kolonijalne vladavine".

- U tom cilju planirano je formiranje svetskog pokreta u kome će učestvovati odgovorne političke partije, društvene strukture, stručnjaci i predstavnici biznisa ako bude potrebno - dodao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, partija će sastanak stalnog komiteta foruma "Za slobodu nacija" održati u julu u Vladivostoku.

Taj sastanak će se poklopiti sa međupartijskom konferencijom BRIKS-a, koju Jedinstvena Rusija planira da organizuje u okviru ruskog predsedavanja tom organizacijom.

Medvedev je predložio održavanje sastanaka foruma svake druge godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija