• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2024

22:42

EKSKLUZIVNO! Branimir Nestorović prvi put posle haosa u pokretu: Nema novog pokreta, oni pokušavaju državni udar (VIDEO)

Informer/Printscreen

Politika

EKSKLUZIVNO! Branimir Nestorović prvi put posle haosa u pokretu: Nema novog pokreta, oni pokušavaju državni udar (VIDEO)

Podeli vest

U ovom trenutku najtraženija osoba u Srbiji, dr Branimir Nestorović, uhvaćen je objektivom kamere Informer TV. Naša ekipa ga je našla u kafani nadomak Lazarevca u selu Rudevci.

- Opet smo se vratili u selo, jer smo saznali da je Branimir Nestorović u drugoj kafani. A sad ćemo da saznamo da li je tribina gotova i šta se dešava sa pokretom - rekla je naša reporterka Lidija Makragić.

Međutim, našoj repoterki najpre nije bilo dopušteno da uđe u kafanu i postavi pitanje dr Nestroviću. Kazali su da će informacije biti dostupne sutra u informativnoj službi, to je rekla Suzana Lazarević. Kako je istakla, nije došlo do nikakvog raskola.

Foto: Informer/Printscreen

 

Naša repotrerka je ipak uspela da dođe do Nestorovića kojeg je videla u dnu sale gde mu je i postavila pitanje o tribini i o haosu koji se dešava u pokretu "Mi".

- Nema novog pokret, pokret je naš, a ovi što pokušavaju državni udar, džaba im. Na izbore je izašla grupa građana sa 10 ljudi. To je to udruženje koje je izašlo na izbore, ja sam nosioc liste. Mi smo trebali da se transformišemo u stranku, ali sad znamo sa kim nećemo - rekao je Nestorović.

Nestorović kaže da su pojedinci iz pokreta sujetni, i da im smeta što pokret zovu po njegovom imenu, a da zapravo nemaju nikakvu političku težinu.

- Njih mnogo vređa jer pokret zovu Nestorovićev pokret, smeta im zbog sujete. Oni bi da se zove Pavlovićev ili Stanojevićev. Ja sam bio za političku stranku, da ja budem predsednik. Predložio sam da se u stranku ne uključuju Pavlović i Stanojević. Oni misle da imaju neku političku snagu, ali se zamajavaju, imaće 500 glasova, malo li je. Ali sad ulaze u skupštinu, i imaće tu nešto, oni su izdali ideju. Oni su imali ambiciju da imaju poslanički klub. Biće kao Zavetnici i Dveri, jedan mandat i kući.

- Niko živi više ne zna šta se tu događa. Videćemo šta će biti. Mislim da će biti novi izbori.

Nestorović je potvrdio da tek kreće u politički život, nakon zamaha koji je dobio nakon poslednjih izbora.

Foto: Informer/Printscreen

 

- Ova takozvana opozicija je dokazala da su potpuni idioti, i ako se bude desila opet neka situacija na ulici, ja ću prvi izaći da se bijem sa njima. 

Nestorović kaže da treba da postavi nekog drugog za gradonačelnika. Na pitanje da li bi prihvatio da on bude gradonačelnik Beograda, odgovorio je kroz smeh da bi bilo mnogo da dva gradonačelnika budu sa dečje klinike.

Koliko je tražen doktor Nestorović, pokazuje i to da mu telefon tokom dana nije prestajao da zvoni.

- Telefon mi je zvonio oko 200 puta, dok ga nisam isključio - kazao je Nestorović.

Na pitanje o pritiscima povodom postizborne situacije, dr Nestorović je rekao da nikakvi pritisci ne postoje i da je potpuno miran.

- Nemam ja nikakve pritiske, čak ni krvni pritisak, ja sam antipritisak,  ja sam u kafani - kazao je Nestorović na kraju uključenja. 

Pogledajte ceo intervju iz kafane sa Nestorovićem u nastavku teksta:

Podsećamo, ekipa Informera posetila je ranije večeras selo Rudevci pored Lazarevca gde je za danas bila zakazana tribina "Vratimo Srbiju Srbima" dr Branimira Nestorovića. Kada je naša ekipa došla, ispostavilo se da tribine nije bilo. U lokalnim kafanama i kod prisutnih građana smo se raspitali šta se sa pokretom dešava, ali nikakve konkretne informacije nismo dobili.

Nestorović je ovaj put ušao u žižu javnosti nakon svađa i optužbi u pokretu "Mi - Glas iz naroda" koji je osnovao sa još šest ljudi. Neki od članova pokreta su se oglšavali, dok je Nestorović za medije ostao neuhvatljiv.

Na sajtu organizacije "Mi glas iz naroda" saopšteno je ranije danas da je u toku proces preobražaja tog pokreta i da je došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, u grupi od sedam osnivača, tako da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak, kako se navodi, "demonstrativno napustili pokret".

Kako se navodi, pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku, a njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača - Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija