• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2024

14:07

Srpska lista: Priština nastavlja politiku uskraćivanja prava na lečenje i svih ostalih prava!

printscreen

Politika

Srpska lista: Priština nastavlja politiku uskraćivanja prava na lečenje i svih ostalih prava!

Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas da je režim iz Prištine, upadom u apoteke na severu Kosova i Metohije uskratio lekove deci, starima i svima onima kojima su potrebni medikamenti, nastavio politiku uskraćivanja prava na lečenje, kao i svih ostalih prava za Srbe na KiM.


Kako se navodi prištinski režim na čelu sa Aljbinom Kurtijem je, ohrabren pasivnošću međunarodne zajednice po pitanju ukidanja dinara i zabrane ulaska srpske robe na Kosovu i Metohiji danas oduzeo i lekove čime je ispunio sve uslove za izazivanje himanitarne katastrofe u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pred očima čitavog sveta.

Srpska lista podseća da su kupci u tim apotekama bili svi građani bez obzira na nacionalnost i da je hiljade srpske, ali i albanske, bošnjačke, romske, goranske i druge dece izlečeno lekovima iz tih apoteka.

- Ako znamo da je proleće period u godini kada su respiratorni virusi najprisutniji među starima i dečijom populacijom, nakon ove akcije očuvanje zdravlja i lečenje se ugrožava za najranjivije kategorije stanovništva. I to nije slučajno, već namerno i smišljeno uskraćivanje prava i dodatna eskalacija situacije na terenu - navela je Srpska lista.

Imajući u vidu da svih ovih godina ništa nije učinio pozitivno za građane na ovim prostorima, da nije otvorio nijednu fabriku, autoput, ostalo mu je, dodaje se, da u izbornoj godini sada svojim glasačima  svakodnevno servira mržnju prema Srbima i svemu što je srpsko.

- Naravno, ovaj upad u srpske apoteke je pored ugnjetavanja Srba pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa korupcionaških afera Kurtijevog režima, kao i procesa za trgovinu ljudima i narkoticima koji se vode protiv njegovih kandidata za funkcije u kosovskim institucijama - piše u saopštenju.

Srpska lista je ponovila da je odgovornost za Kurtijeva nedela prema Srbima i na predstavnicima međunarodne zajednice koji pokušavaju da se sakriju i "spasu obraz" sporadičnim saopštenjima. 

- Vreme kada su trebali da reaguju je davno prošlo, šta više svakim danom koji prođe bez konrektne reakcije prema Kurtiju na terenu se ogleda kao vetar u leđa ovakvim Kurtijevim antisrpskim akcijama - istakla je Srpska lista.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija