• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2024

09:02

Haos u studiju "Informera"! Gosti se žestoko posvađali oko toga ko je kriv za ubistvo Đinđića! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Politika

Haos u studiju "Informera"! Gosti se žestoko posvađali oko toga ko je kriv za ubistvo Đinđića! (VIDEO)

Podeli vest

Premijer dr Zoran Đinđić ubijen je ispred zgrade Vlade Srbije pre 21 godinu, 12. marta 2003. godine, a zbog toga je konačnom presudom Vrhovnog suda 2009. godine osuđeno 12 učesnika u atentatu na ukupno 348 godina zatvora. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik i Dragan Vasiljković, iz fondacije "Kapetan Dragan".

Atentat je izvršen u 12.25, a sat vremena kasnije konstatovana je smrt. Krajem 2001. je Đinđić najavio da će naredna 2002. biti godina borbe protiv organizovanog kriminala. Ubistvu premijera prethodila su najmanje tri neuspela pokušaja atentata: kod Bubanja potoka, kod Skupštine i kod Arene.

Narodni poslanik Radoslav Milojičić Kena rekao je da je Zoran Đinđić potpisao njegovu člansku kartu i istakao je da je ponosan na to.

Foto: Pedja Milosavljević

Radoslav Milojičić Kena

-Pošto sam bio jako mlad, ja nisam sarađivao sa njim. Ne mogu da verujem da je prošla već 21 godina. Najteže je njegovoj porodici. Ono što je fascinanstno je da je mafija bila jača od države. Premijer Đinđić hteo je sve jače, brže i bolje. Mislim da je Srbija na nekoliko godna stala. Bio sam kod kuće kada sam čuo tu vest. Pre 21 godinu nama je ubijen premijer. Kroz istoriju imamo ubistvo Obrenovića i Karađorđevića. To su de facto stvari u koje su umešani Srbi. Govorili su da je bio čovek van svog vremena. Govorili su da je bio mnogo vredan. Voleo je brze ljude. On da je danas živ, imao bi ozbiljne godine i verovatno se ne bi bavio politikom, ali bi se sigurno slagao sa svim ovim što radi predsednik Vučić. Ono što je radio Legija sa svojim ljudima to je strašno. Čovek je ubio premijera. Bez obzira na političke razlike, ni jedan čovek ne može da bude ubijen, pogotovo ne premijer u sred bela dana. On je hteo da reši problem sa Kosovom i Metohijom koji i dan danas nije rešen. Srbija tada nije imala domaćina- rekao je Radoslav Milojičić Kena.

Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan" istakao je da je Zoran Đinđić jedini političar koji je stipendirao decu ranjenih i poginulih boraca.

Foto: Pedja Milosavljević

Dragan Vasiljković

-Meni je nudio člansku kartu, što sam ja odbio. Predložio je da se ja kandidujem kao nezavisni kandidat, što sam takođe odbio. On je bio moj prijatelj. Imamo i drugu stranu Zvezdana Jovanovića. On je bio moj vojnik i znam ga lično. Doživljavam ga kao jednog izuzetnog patriotu. Imao sam tu sreću ili nesreću da poslednjih petnaest godina razgovaram sa vrhunskim pravnicima u svetu. Od kad je pravde, da bi se neko osudio za zločin, potreban je taj tronožac: motiv, sredstvo i način. Samo Srbima može da se sudi. Mi nemamo motiv za Zvezdana Jovanovića. Nemamo način. Imamo barem dve puške. Ne znam da li je bilo dva metka ili tri metka. Ljudi koji su držali Đinđićevo srce u rukama ne slažu se da je bilo jedno oružje. Imamo policajca koji je svedok tog trećeg pucnja. Niko ga nije pozvao na saslušanje- rekao je Dragan Vasiljković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija