• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

14.03.2024

07:00

Jajare! Bahati nasilnici dotakli dno, ali i dalje divljaju: Napali još dve žene, a svi đilasovci ćute!

ATA Images

Politika

Jajare! Bahati nasilnici dotakli dno, ali i dalje divljaju: Napali još dve žene, a svi đilasovci ćute!

Podeli vest

Batinaši tajkuna Dragana Đilasa, nakon brutalnih napada na aktivistkinje SNS Jelenu Milosavljević i Slavicu Vujačić, fizički nasrnuli na još dve žene, od kojih jedna ima samo 23 godine. Niko iz koalicije Dragana Đilasa nije se oglasio, a nisu reagovali ni tužilaštvo, zaštitnik građana, poverenica za rodnu ravnopravnost, niti bilo ko iz EU i OEBS-a

Batinaši tajkuna Dragana Đilasa, lidera takozvanog saveza 'Srbija protiv nasilja', nastavljaju da napadaju žene!

Nakon brutalnih napada na aktivistkinje SNS Jelenu Milosavljević i Slavicu Vujačić, fizičku su nasrnuli na još dve žene, od kojih jedna ima samo 23 godine! Ovaj novi divljački incident dogodio se na Zvezdari, usred bela dana, kada je za za sada nepoznati čovek prvo verbalno, a potom i fizički napao dvadesettrogodišnju aktivistkinju SNS koja je sa koleginicom obilazila članove stranke u ulici Kisela voda. Ovaj čovek, srednjih godina, uz salvu jezivih uvreda i direktnih pretnji, čak je silom devojci oteo službenu dokumentaciju, a sve to je snimala njegova supruga!?! Da skandal bude veći, ovaj napad nije osudio niko iz koalicije Dragana Đilasa, a nisu reagovali ni tužilaštvo, zaštitnik građana, poverenica za rodnu ravnopravnost, niti bilo ko iz EU i OEBS-a!

Veličaju tabadžije

Pomenuti napad na Zvezdari, inače, nije bio jedini. Nedugo posle njega, kako je saopštio Opštinski odbor SNS, u Ulici Petra Škundrića 27 za sada nepoznata gospođa, takođe uz snimanje telefonom, vređala je, provocirala i ponižava dvoje aktivista SNS.

'Uticaj tajkunskih medija i njihovih NVO na društvenim mrežama sve je opasniji, jer svakodnevno prenose i popularizuju poruke vezane za nasilno rušenje legitimnih državnih struktura, prizivanjem i pozivanjem na linč Vučića. Propagiraju mržnju opozicionih stranaka koja je ekvivalentna nacističkoj ideologiji, stvarajući svojim gledaocima i pratiocima lažan osećaj superiornosti, koji im daje za pravo da se late nasilja nad običnim narodom, nad svojim sunarodnicima', piše u saopštenju.

Đilasov nasilnik laže da nikoga nije napao

Nikola Ristić iz takozvane grupe 'Sviće', nasilnik tajkuna Dragana Đilasa koji je napao na Banovom brdu aktivistkinju SNS Jelenu Milosavljević i sam to snimio i objavio na društvenim mrežama, sada tvrdi da je 'sve laž i da nikoga nije napao'!?!

Kako prenosi tajkunski 'Danas', Ristić je reagovao 'nakon optužbe premijerke Ane Brnabić da je napao aktivistkinju SNS', ustvrdivši da je stranka 'izmanipulisala celom situacijom i slagala javnost'!?

- Organizovali su hajku na nas i slagali javnost. Nije bilo fizičkog kontakta, niti smo bilo koga napali. Pogotovo nije bilo fizičkog kontakta, niti smo nekog gurnuli na ulicu - rekao je Ristić.

Foto: Zoran Sinko

 

Komentarišući napade pristalica Đilasove koalicije na aktivistkinje SNS, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić kaže da tajkunski mediji veličaju nasilnike.

- Ovi napadi su posledica dehumanizacije svih koji ne misle isto kao opozicija Dragana Đilasa. Jedina kampanja bila im je dehumanizacija Aleksandra Vučića, zbog čega njihovi 'heroji' napadaju ženu s leđa samo zato što je nosila ranac sa potpisom predsednika. Pre su se radovali i priželjkivali ukrajinski scenario i Euromajdan, a kad to nisu dobili, počeli su da napadaju građane. Kad su napali Borka Stefanovića, tužilaštvo je reagovalo i policija je uhapsila napadače, a naša stranka je osudila napad. Sada od đilasovaca niste čuli osudu nasilja koje potiče od njih. Naprotiv, njihovi mediji dižu u nebesa sve te nasilnike i od njih prave heroje!?! - ističe Orlić.

Mora da se reaguje

Advokatica Jelena Tončić, zastupnica Slavice Vujačić, koju su đilasovci napali s leđa i dva puta je udarili u glavu, usled čega je dobila potres mozga, kaže da se aktivistkinji SNS naglo pogoršalo zdravstveno stanje.

- Slavica je aktivista udruženja žena sa KiM, dugo je poznajem i ona je vrhunski borac za ljudska prava i čvrsta žena. Primila je dva udarca na istoj strani glave, a tužilaštvo će utvrditi koje je oružje ili oruđe bilo u pitanju. Njoj se stanje pogoršalo. Morala je da se vrati u Urgentni centar, jer je bila potpuno dezorijentisana. Tužilaštvo mora da postupi u ovom slučaju, jer su je dva puta udarili, moguće je da su bila dvojica napadača - rekla je Tončićeva gostujući u Kolegijumu TV Informer, dodajući da je nedopustivo ćutanje tužilaca.

- Postoji veliki broj kamera koje su pokrile Kolarčevu ulicu, gde je Slavica napadnuta, i verujem da će dokazi biti priloženi. Oštećeni ne smeju da budu prepušteni na milost i nemilost tužioca - zaključila je naša sagovornica.

Slavicu gađali kamenom, dobila je potres mozga!

Brutalno napadnuta aktivistkinja SNS Slavica Vujačić govorila je za TV Informer o incidentu na Terazijama, kada su je pristalice đilasovske opozicije dvaput udarile u glavu, prema svemu sudeći kamenom, nanevši joj teške telesne povrede zbog kojih je dobila potres mozga!

- Posle ponoći mi je pozlilo. Imam bolove u želucu, mučninu i loše se osećam. Povraćala sam... Ne mogu da dođem sebi i ne mogu da verujem zašto mi se ovo dogodilo, ne znam zašto se napad desio. Verujem da će napadači odgovarati i poručujem svim ženama da budu hrabre - kratko je rekla Vujačićeva ispred Urgentnog centra, dodajući da niko nije bio napadnut zbog britanske i američke zastave koje nose, a da je ona napadnuta zbog srpske zastave, logoa SNS i imena predsednika Vučića na svom rancu.

Siniša Mali, ministar finansija

Učestali napadi na stranačke aktiviste, poslednji na Zvezdari, otkrivaju sve licemerje srpske politike, jer su direktan rezultat nasilničkog narativa opozicije i izazivanje sukoba među građanima.

Mihailo Jovanović, ministar inforimisanja

Svedoci smo konstantnih napada na aktiviste SNS, naročito na žene. Najoštrije osuđujem ove napade, nasilje nad bilo kojim građaninom Srbije je nedopustivo.

Zoran Đorđević: Mržnja kao program

Član Predsedništva SNS Zoran Đorđević kaže da ovo dokazuje da je jedini program opozicije da mrze.

- Svi oni, okupljeni u čudnom, bezidejnom i jalovom, bilo kakve politike i ideologije lišenom galimatijasu, imaju jedan program: Mrzimo Vučića. Oni bi da na vlast dođu bez izbora, mimo volje građana, uz asistenciju stranih centara moći. To je suština i jedina prava istina njihovog političkog delovanja, ako u tom delovanju ikakve politike uopšte ima, osim očevidne mržnje, laži, gebelsovske propagande, cinizma i prezira prema većinskoj Srbiji. Njihovo slepilo za političku realnost u Srbiji ide dotle da svesno i bezobrazno negiraju čak i zdravu pamet i gotovo milion glasova razlike na parlamentarnim izborima - ističe Đorđević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija