• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2024

22:58

Sistem manipulacije u Rusiji nije moguć! Đukanović iz Moskve za Informer: Ovde je jako zanimljiv izborni proces (VIDEO)

Informer

Politika

Sistem manipulacije u Rusiji nije moguć! Đukanović iz Moskve za Informer: Ovde je jako zanimljiv izborni proces (VIDEO)

Podeli vest

Ekipa Informera boravi u Rusiji gde sa lica mesta izveštava o predsedničkim izborima u ovoj zemlji.

Prvog dana izbora, naša novinarka Lidija Makragić javila se iz Moskve gde je razgovarala sa advokatom Vladimirom Đukanovićem, koji boravi u glavnom gradu Rusije u okviru parlamentarne delegacije Republike Srbije koja je u Rusiju otputovala u svojstvu posmatrača predsedničkih izbora.

Đukanović je izneo svoje utiske o tome kako protiču izbori i kakva je situacija na biračkim mestima u prestonici Rusije.

- Ono što smo mogli da vidimo dok smo obilazili biračka mesta je da je sve dobro, sve je na nivou, ljudi izlaze, na nekim biračkim mestima su poprilične kolone. Kako da vam objasnim, sve je u najboljem mogućem redu.

Na pitanje o potencijalnom protestu koji je najavila Julija Navaljni, supruga preminulog ruskog opozicionara Alekseja, Đukanović kaže:

- Zaista, mi smo ovde treći dan, obilazili smo i Moskvu i razgovarali smo sa ljudima, i verujte o tom čoveku niko ne govori. To je tema koja je više prisutna u zapadnoj Evropi, ovde to nikoga ne zanima, i mnoge informacije kojima smo mi preplavljeni u Srbiji, ovde to uopšte nisu informacije, niti to ikoga interesuje i zanima.

Foto: Informer

 

Đukanović je podelio i utiske o samom izbornom procesu, za koji kaže da bi i mi mogli da usvojimo neke stvari.

- Jako je zanimljiv izborni proces u smislu glasanja. Neke stvari bi možda mogli i mi da usvojimo. Recimo na svim biračkim mestima imate električni birački spisak, ispred svakog člana komisije imate laptop, imate evidenciju ko je izašao u svakom trenutku i ne postoji mogućnost bilo kakve manipulacije - kaže on i dodaje:

- Imaju jako zanimljiv izbor glasanja, možete i na stari način papirom, odnosno dobijete listić i glasate, a imate i elektronski način, prislonite dokument, kada to uradite na ekranu izađe lista kandidata, vi štiklirate i izaberete šta hoćete.

- Mogu da kažem, posmatrao sam izbore i u zapadnoj Evropi, ovde je daleko veći i bolji sistem kontrole nego bilo gde, jednostavno sistem manipulacije u Rusiji nije moguć - zaključio je Đukanović.

Kakve je još utiske tokom prvog izbornog dana stekao Vladimir Đukanović, možete pogledati u video ispod.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija