• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

16.03.2024

17:55

Đilasov lopov Homen: Em laže, em krade!

Printscreen, Miloš Rafailović, Shutterstock

Politika

Đilasov lopov Homen: Em laže, em krade!

Podeli vest

U velikoj akciji državnih organa juče je rasvetljena krađa 43.000 komada državnog ordenja iz zgrade Palata Srbija u Beogradu, a istraga se vodi i protiv nekadašnjeg državnog sekretara Slobodana Homena.

U međuvremenu, Homen se oglasio iz inostranstva i kazao da sa krađom nema nikakve veze, te da mu je ta optužba "podmetnuta", što je, kako kaže, "zgodno", jer je pasionirani kolekcionar ordenja.

Na društvenim mrežama korisnici su počeli da dele fotografije oficira "popločanog" ordenjem, ističuću da bi i Homen da se tako "okiti", s obzirom na broj državnog ordenja koje je ukradeno.

Homen je bio državni sekretar Ministarstva pravde u vremenu kada su Dragan Đilas i njegova žuta ekipa harali Srbijom.

Slobodan Homen (52), jedan od desetoro osumnjičenih za pljačku 43.000 komada državnog ordenja u Palati "Srbija", bivši je državni sekretar Ministarstva pravde i advokat koji je dugo bio i narodni poslanik kao član DS a kasnije i SDS Borisa Tadića. Bio je jedan od lidera pokreta "Otpora", a zanimljivo Milorad Ulemek Legija, osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića, tužio ga je za klevetu.

Kako je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao danas na Prvom kolegijumu, Homen se trenutno nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Homenovo ime našlo se i na spisku funkionera Demokratske stranke za koje se 2012. godine govorilo da su "po beogradskim kafanama sastavljali spiskove sudija i tužilaca, koji oba­v­ljaju te funkcije u reformisanom pravosuđu." 

Homen je zapamćem i po snimku iz 2014. godine koji je nastao u Skupštini Srbije, kada je zaspao tokom govora njegovog bivšeg stranačkog kolega Borka Stefanovića.

Ipak, ono po čemu je Homen privukao najveću pažnju javnosti je rečenica koju je Darko Šarić, kako su preneli mediji, spomenuo u avionu agentima BIA kada je uhapšen.

On je navodno tada rekao da su "političari od njega oprali ruke i pored svega što je za njih učinio".

Govorio je o tome kako su ga političari izdali iako ih je debelo zadužio, a onda je u jednom trenutku zagonetno pitao: "Đe su vam ona dvojica, Tadić i Homen?"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17