• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2024

11:17

Gujon: Pogrom nad Srbima na Kosovu, nezapamćen u novijoj istoriji Evrope

Masha Bandjur

Politika

Gujon: Pogrom nad Srbima na Kosovu, nezapamćen u novijoj istoriji Evrope

Podeli vest

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon kazao je da je na današnji dan, pre tačno 20 godina, izvršen pogrom nad Srbima na tzv.Kosovu, nezapamćen u novijoj istoriji Evrope.

On je na Instagramu podsetio da je za dva dana, 17. i 18. marta 2004. godine ubijeno 16 Srba, spaljeno više od 1.000 kuća, srušeno 35 crkava i manastira, proterano više od 4.000 ljudi.

- Kao odgovor na varvarstvo ekstremista i uprkos ćutanju mnogih u svetu, odlučio sam tada da ću pomagati Srbima na Kosmetu. Nisam još znao kako, ni kada, ali sam znao da neću sedeti skrštenih ruku i gledati te užase koji pogađaju jedan hrabar i ponosan evropski narod o kome su mi otac i deda toliko pričali. S bratom Bertranom osnovao sam humanitarnu organizaciju 'Solidarnost za Kosovo' koja radi i danas", napisao je Gujon, uz video snimak potresnih slika, koje svedoče o događajima iz 2004. godine - istakao je Gujon.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija