• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.03.2024

16:44

Dodeljene godišnje nagrade! Niš, Ada, Bosilegrad i Pećinci najbolje lokalne samouprave u 2023. godini (FOTO)

Informer

Politika

Dodeljene godišnje nagrade! Niš, Ada, Bosilegrad i Pećinci najbolje lokalne samouprave u 2023. godini (FOTO)

Podeli vest

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović danas je u Pećincima potpisao ugovore o dodeli godišnjih nagrada za najbolje opštine i gradove u 2023. godini u primeni principa dobre uprave. Nagrade su dodeljene u četiri kategorije dobrog upravljanja, a najbolje lokalne samouprave su Niš, Ada, Bosilegrad i Pećinci

Martinović je podsetio na to da MDULS već godinama unazad iz „Programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave“ nagrađuje i finansijski podstiče opštine i gradove koji su se istakli u domenu dobre uprave. 

„Na ovaj način želimo da motivišemo lokalne samouprave da maksimalno predano primenjuju principe dobre uprave u svom radu i da se razvijaju u skladu sa zadatim standardima. Nagradni fond za ovu godinu iznosi 8 miliona i 360 hiljada dinara. Pobednici u svakoj od četiri kategorija, odnosno oblasti dobre uprave, stekli su pravo na novčanu nagradu koja iznosi dva miliona i 90 hiljada dinara. Novac će biti uložen u dalji napredak u oblasti, odnosno za realizaciju aktivnosti, pribavljanje usluga i dobara, u skladu sa predlogom dobitnika“, istakao je Martinović. On je dodao da je u okviru ovogodišnjeg „Javnog poziva za dodelu godišnjih nagrada“ pristiglo ukupno 27 prijava i to za sve četiri oblasti.

Foto: Informer

 

Generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk izjavio je da je ova inicijativa potvrda uspešne saradnje Stalne konferencije, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Vlade Švajcarske, koja je uspostavljena zarad pružanja podrške gradovima i opštinama da svoje funkcionisanje zasnivaju na načelima dobrog upravljanja.

„Primena načela dobrog upravljanja na nivou lokalne samouprave predstavlja jedan od strateških prioriteta Stalne konferencije gradova i opština, a u skladu s tim, i jedan od ključnih ciljeva izuzetno značajnog projekta koji naša organizacija sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske – Programa „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“, naglasio je Tarbuk i istakao da će, zahvaljujući ovom Programu, Stalna konferencija gradova i opština dodatno nagraditi pobednike vrednom kompjuterskom i kancelarijskom opremom ukupne vrednosti od pet miliona dinara.

Na svečanosti povodom potpisivanja ugovora, govorili su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki, predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić. Oni su izrazili zahvalnost na prepoznatom kvalitetu rada ovih lokalnih samouprava, a naročito su istakli dobru saradnju koju imaju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija