• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2024

18:43

Telo nikada nije pronađeno, oteli su ga: Svedok u Hagu o bratu kojeg je tzv. OVK uhapsila jer je "sarađivao" sa Vladom Srbije!

printscreen

Politika

Telo nikada nije pronađeno, oteli su ga: Svedok u Hagu o bratu kojeg je tzv. OVK uhapsila jer je "sarađivao" sa Vladom Srbije!

Podeli vest

NA suđenju pred Specijalizovanim sudom za zločine na Kosovu i Metohiji - Hašima Tačija, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija danas svedoči W04446, čiji je brat, prema navodima tužilaca, uhapšen od strane tzv. OVK, a njegovi ostaci ni danas nisu pronađeni.

- Svedok je od svoje snaje saznao da je četiri ili pet naoružanih i maskiranih pripadnika OVK ušlo u kuću njegovog brata tokom noći, tvrdili su da je radio za Vladu Srbije i primorali ga da pođe sa njima. Svedok je otišao da traži svog brata na lokaciju (redigovano) otprilike tri ili četiri dana nakon hapšenja. Vojnici OVK su mu rekli da razgovara sa (redigovano ime), koji je tamo bio glavni. On je potvrdio da je brat svedoka bio tamo i da se njegov slučaj istražuje, pošto je on saradnik okupatora. Odlazio je nekoliko puta da traži brata, ali je u jednom trenutku upozoren da se više ne vraća i da će i on biti zatvoren. U određenom trenutku, stražari su prestali da primaju cigarete i lekove, što je W04446 shvatio kao znak da je njegov brat više nije bio zatočen na tom mestu.  Posle rata ostaci brata V04446 nikada nisu pronađeni - navodi se u dokumentu iz sudske dokumentacije. 

Foto: printscreen

 

Bivši komandanti tzv. OVK Hašim Tači, Jakup Krasnići, Kadri Veselji i Redžep Seljimi su optuženi ta ratne i zločine protiv čovečnosti, progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje i ubistva (najmanje 102) u 42 nelegalna pritvora tzv. OVK na Kosovu i u Albaniji nad približno 407 pritvorenika, od marta 1998. do septembra 1999.

U optužnici su kao učesnici u zločinačkom poduhvatu navedeni i visoki oficiri OVK: Azem Sulja, Ljah Brahimaj, Fatmir Ljimaj, Sujelman Seljimi, Rustem Mustafa, Šukri Buja, Ljatif Gaši i Sabit Geci.

Suđenje je počelo 3. aprila prošle godine, a optuženi su u zatvoru od novembra 2020. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija