• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2024

11:08

U Kosovskoj Mitrovici održana tribina povodom godišnjice bombardovanja nad Srbijom

Informer

Politika

U Kosovskoj Mitrovici održana tribina povodom godišnjice bombardovanja nad Srbijom

Podeli vest

Boris Bratina, profesor Univerziteta u Prištini, za Informer je rekao da je u Kosovskoj Mitrovici održana važna tribina povodom 25 godina od bombardovanja Srbije i povodom pogroma Srba na Kosovu i Metohiji.

 U nedelji obeležavanja pogroma nad Srbima na KiM 17.marta, Srpsko filozofsko društvo je 18. i 19. marta održalo tribinu i sednicu Upravnog odbora srpskog Filozofskog društva i to prvi put izvan svog sedišta, izvan Beograda. Tribina se održala u Kosovskoj Mitrovici na Filozofskom fakultetu, prištinskog Univerziteta. Predsedavao je Slobodan Kanjevac, predsednik Srpskog filozofskog društva i drugi viđeni članovi Srpsko - filozofkog društva, Milanko Govedarica, Boris Bratina i drugi. 

Foto: Informer

 

Tokom večeri 18. marta održana je tribina koja je obeležavala dvadeset godina od pogroma i 25 godina od bombardovanja Srbije, 220 godina od Prvog srpskog ustanka tzv. Srpske revolucije i 300 godina od rođenja Imanuela Kanta. Na taj način je postignut najvažniji politički cilj da Srpsko filozofsko društvo može da drži sednicu u Kosovskoj Mitrovici, u svojoj zemlji, na svom tlu i da to bude poruka za sve. 

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija