• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2024

14:27

(VIDEO) Incidenti u Novom Sadu – profesor Filozofskog fakulteta fizički nasrnuo na studente

Aleksandar Jovanović Cile/printscreen

Politika

(VIDEO) Incidenti u Novom Sadu – profesor Filozofskog fakulteta fizički nasrnuo na studente

Podeli vest

Tokom današnjeg protesta studenata na Filozofskom fakultetu, koji je organizovan sa ciljem da se stane na put govoru mržnje, diskriminaciji i obrazovnoj destrukciji, a povodom opskurnih izjava vanrednog profesora Dinka Gruhonjića, još jedan profesor je pokazao nedopustivo ponašanje.

Naime, profesor Željko Marković sa pomenutog fakulteta, sa odseka za srpski jezik i književnost, fizički je nasrnuo na više studenata.

Kako je to izgledalo, pogledajte u snimku ispod.

 

 

Studenti Univerziteta u Novom Sadu počeli su u podne blokadu Filozofski fakultet zbog toga što se uprava ove visokoškolske ustanove nije oglasila povodom njihovog zahteva da se osudi i otkazom sankcioniše izjava profesora Dinka Gruhonjića koje su akademci okvalifikovali kao govor mržnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija