• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.03.2024

11:07

Vučić u Batajnici - O radu policije i nestanku male Danke: Noćas u pola 3 se pojavio novi trag, odmah su me izvestili (VIDEO)

printscreen

Politika

Vučić u Batajnici - O radu policije i nestanku male Danke: Noćas u pola 3 se pojavio novi trag, odmah su me izvestili (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić počeo je obilazak jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

- Hoću da čestitam Vučeviću - počeo je predsednik govoreći o izboru mandatara.

- Kada sam ja bio ministar odbrane imali smo jedan (lovački) aparat, a sada ih imamo 14. I nabavićemo ih još. Ali pre svega se oslanjamo na domaću proizvodnju. Mnogo moćniji od nas govore o trostrukom uvećanju, a jedva da dođu do broja koji Srbija proizvede. Moramo mnogo da radimo i unapređujemo, naročito na besposednim vozilima i bespilotnim letelicama - rekao je Vučić.

- 20. aprila moći ćemo da se uverimo. Prvi put ćete moći da vidite komarce i osice, a do kraja godine i gavrane - rekao je Vučić. 

Foto: printscreen

 

- Drago mi je da sam video ove pilote koji 24/7 moraju da budu tu i brinu o bezbednosti naše zemlje - rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio svima koji su došli s njim danas u Batajnicu.

O pisanju "Slobodne Bosne" da "Vučić preti novom ratu", kao i o pisanjima da je Vučević rekao da će se "Crnoj Gori obiti o glavu priznanje Kosova", predsednik kaže:

- Sa bezobrazlukom se suočavamo svakog dana. Milošu je izjava izvučena iz konteksta. U Sarajevu su izmislili moju izjavu. Rekao Vulin, a njih baš briga - rekao je Vučić.

- Ja se ne osećam kao čovek koji je vrhovni komandant da treba da pretimo bilo kome. Mi smo mala zemlja. Oni na svojoj strani imaju i Amerikance i Engleze... Mi smo mali, ali slobodarski orijentisani - rekao je Vučić.

- Svakog dana moraju da pričaju o Beogradu, šta da radimo, na to morate da se naiknete, to je cena uspeha, što vam je uspešnija ekonomija i snažnija vojska. Srbija nikome ne preti. Znamo naše probleme. Znamo koliko smo slabi, ali znamo i koliko smo jači nego što smo bili - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

 

O radu policije na nestanku Danke Ilić

- Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izveste i mene. Do pola pet su svi na svojim mestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovetnog dana. Nadam se da će uspeti da rasvetle i taj slučaj - rekao je Vučić.

11.50 - Obraćanje Milorada Dodika

- Divno je svedočiti sveopštem napretku Srbije, a nije zapostavljena ni bezbednost ni sigurnost. Mi u RS smo zagledani u Srbiju. Srbija je pokazala da može da razvije sve sektore, ne samo u ekonomiji i infrastrukturi, već i u vojsci - istakao je Dodik.

11.45 - Obraćanje Miloša Vučevića

- Želim da se zahvalim predsedniku Vučiću, mislim da smo dobre stvari radili ovih godinu i po dana. Hoću da se zahvalim i saradnicima u ministarstvu odbrane, načelniku Generalštaba.Svakako će nova Vlada, kao i prethodna na čelu sa Anom, Vojska Srbije će imati punu podršku, jer je vojska garant opstanka - rekao je Vučević.

11.05 - Predsednik Srbije započeo obilazak PVO jedinica u Batajnici

Prošli put kad sam bio, ništa od ovih hangara nije bilo. Isto smo ovde stajali - padala je kiša - prisetio se Vučić prethodnog obilaska.

Osvrnuo se Vućić i na nepoznatu letelicu iznad Valjeva, koja je uočena juče na visini od 5.500 metara.

- Ono juče bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sledeći put će to PVO dejstvovati i srušiti, pa da utvrdimo čije je - rekao je predsednik Srbije.

- Obradoviću, koji je to juče bio balon? - pitao je predsednik, a dobio odgovor da nije ništa ozbiljno.

- Sad nam ostaje da nabavimo 'rafale - rekao je Vučić kada je čuo šta sve Vojska Srbije poseduje u Batajnici.

Foto: Informer/tanjug

 

- Moramo da vodimo računa o regionu. Kao vojno neutralna zemlja moramo da budemo jači, da bismo tu neutralnost mogli da sačuvamo - rekao je predsednik. 

- Mile, hoćeš da ideš u MIG - pitao je Vučić Dodika i dodao:

 - Ja sam bio više puta, bio sam i u kubinki - rekao je Vučić.

- Uzeli smo dosta radara iz Francuske, to je vrhunska oprema - istakao je predsednik. 

Upitao je predsednik ko je juče bio u avionima koji su poleteli ka nebu iznad Valjeva, dobio je odgovor od jednog pilota: Stefanović i ja. Vučić ga je potom upitao da li bi oborio taj balon da je dobio naređenje i dobio potvrdan odgovor.

Foto: printscreen

 

Upitan da li PVO može da se snabdeva od Kineza, predsednik je ogodovorio:

- Kina ima fantastično naoružanje. Mi pripadamo zapadnoj hemisferi, pa se o tome malo govori - istakao je Vučić.

Govoreći o "Namenskoj", Vučić je rekao: 

- Sledeće godine imaćemo najmanje 150-160 hiljada granata i raketa, a Šolc je najavio da će Nemačka 200 hiljada - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

 

- Siniša je sa zadovoljstvom odobrio pare - rekao je Vučić obraćajući se ministru dok je govorio o kupovini naoružanja, a Mali je odgovorio:

- Nisam mogao da skinem osmeh s lica. Sve za vojsku - reko je Vučić.

Predsednik je potom pozdravio Stefanovića, koji je juče poleteo ka letelici iznad Valjeva.

Podsetio je predsednik na pilote junake iz 1999. godine, Pavlovića, Radosavljevića...

- Leteli su na 'dvadesetjedinicama - istakao je Vučić.

Potom su sa aerodroma poletela dva MIG-a.

- Poleteše lepo... Koliko im je trebalo juče do Valjeva? - pitao je predsednik i dobio odgovor 10-12 minuta.

Predsednik se ponovo obratio Dodiku kada su stigli ispred novog helikoptera:

- Mile, ovo je novo-novo. Kupili smo ih 11, a dosad stigla dva. Mi smo platili. Nego rat je, svi kasne - rekao je Vučić.

Kada je od vojnika saznao performanse letelice, Vučić je konstatovao:

- Znači idemo u desant bilo gde sa 48 padobranaca - rekao je predsednik. 

- Siniša je l' ti se sviđa ovaj helikopter? - pitao je predsednik ministra finansija i dodao:

- Nećemo mnogo da te opterećujemo, kupićemo još jedno 15-ak - istakao je Vučić.

Foto: printscreen

 

Govoreći o pilotima, Vučić je rekao:

- Plate ćemo da rešimo... Imate li dovoljno sati letenja? - upitao je Vučić.

Dobio je odgovor od pilota da su imali letove u Nemačkoj i da treba da nastave i u Srbiji.

Zaustavio se predsednik i ispred drugih helikoptera i porazgovarao sa vojnicima.

Predsednik je pitao da li vojnici mogu da se obučavaju na "lasti", dobio je odgovor: "Itekako".

Vučić je na poklon dobio jaknu Ratnog vazduhoplovstva i zahvalio se rečima:

- Hvala, divan poklon - rekao je - Vučić.

Obilasku prisustvuje potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15