• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.04.2024

10:25

Šapićeva poruka sa TV Informer - Srbi i Rusi su se u istoriji međusobno uvek bratski pomagali!

Tanja Andric

Politika

Šapićeva poruka sa TV Informer - Srbi i Rusi su se u istoriji međusobno uvek bratski pomagali!

Podeli vest

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Srbija daleko manje snažna u odnosu na Rusiju od pre 25 godina, pa joj nije uvela sankcije poštujući bratske i tradicionalne odnose.

On je za TV Informer, povodom izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija pre 25 godina, kada je počela NATO agresija na SRJ, nije bila dovoljno snažna kao i da tada nije postojao jasan sporazum između Srbije i Rusije rekao da sporazum ni danas ne postoji, ali da Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

- To nije ekonomsko pitanje, to je čisto političko pitanje i mi debelo trpimo zbog toga - rekao je Šapić, a objavljeno na Instagramu "gradonačelnikbg".

On je podsetio da nije postojao sporazum između Srbije i Rusije ni kad je Rusija ušla u Prvi svetski rat zbog nas, pa je ušla.

- Razumeli smo šta je Putin nama tom prilikom hteo da kaže, i mi smo mu zahvalni, puno stvari je Rusija uradila za nas, pa zahvaljujući Ruskoj Federaciji nije doneta rezolucija o genocidu u Savetu bezbednosti koju je 2015. godine predložila Velika Britanija. Mi se nikad nećemo odreći naših bratskih, prijateljskih odnosa sa ruskim narodom. I znamo da oni gledaju svoje interese, i to je u redu, kao što je u redu da i mi gledamo naše, ali i to nam je još jedan pokazatelj da moramo da vodimo računa o sebi i da zato nećemo da zatvaramo odnose sa Istokom i sa Rusima samo zato što nam je neko to sa Zapada naredio - rekao je Šapić.

Dodao je da isto tako kad nam se kaže da nije bilo tu sporazuma, onda da znamo da pošto ni danas nema nikakvog vojnog sporazuma, da moramo da se "uzdamo u se i u svoje kljuse" i vodimo računa o sebi, svom narodu i svojoj državi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija