• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.04.2024

16:06

"A Borko kreće od sebe": Brnabić brutalno odgovorila đilasovcu posle novog napada na Vučića (FOTO)

Tanjug

Politika

"A Borko kreće od sebe": Brnabić brutalno odgovorila đilasovcu posle novog napada na Vučića (FOTO)

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić komentarisala je izjavu Borka Stefanovića koja je osvanula u opozicionim medijima.

On je, standardno, opet napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekavši da je on "nastavio svoj verbalni rat protiv sveta u nadi da će ponovo kroz, kako kaže, sukobe i izolaciju, sačuvati svoju vlast".

Na ovakve sramen izjave odmah je reagovala Brnabić, koja je na društvenoj mreži "X" (bivši Tviter) napisala: 

- Đilasova ekipa nepogrešivo iskoristi svaku priliku kad je državi teško da je i sami napadnu. Nepogrešivo. Ni jednu šansu do sada nisu propustili. 

- Najblaže rečeno, neukusno je da o nacionalnim interesima pričaju oni koji su sa Kurtijem potpisali deklaraciju koja poziva na ubrzanje evropskih integracija Kosova* (Đilasov SSP sa Aljbinom Kurtijem), oni koji su lobirali u Evropskom parlamentu za rezoluciju kojom se traži ukidanje suvereniteta Srbije (Srbija protiv nasilja) i oni koji su u Narodnoj skupštini Republike Srbije predložili deklaraciju o genocidu u Srebrenici koja je mnogostruko oštrija od teksta koji se danas gura u UN, i koji teško da propuste dan da ne ponove da je Srebrenica bila genocid (Srbija protiv nasilja). 

- Ti i takvi sebi dozvoljavaju da nešto kažu predsedniku Vučiću samo zato što je rekao da se Srbija neće predati i da neće odustati, da ćemo se boriti i braniti ne samo naše nacionalne interese, već istinu, pravdu i međunarodno pravo i poredak.

- Konačno, Borko kreće od sebe - od premise da bi svi, kao što su oni to činili, sve uradili da sačuvaju vlast. Tako je on molio američku ambasadu da pomere datum proglašenja nezavisnosti u Prištini dok Tadić ne pobedi na izborima. Bila je važnija vlast od očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije. Ne ponovilo se - napisala je Brnabić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija