• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2024

21:38

Tako se bori za Srbiju! Mali: Ogromno poštovanje predsedniku Vučiću za posetu Francuskoj, kao i za ceo srpski narod

printscreen

Politika

Tako se bori za Srbiju! Mali: Ogromno poštovanje predsedniku Vučiću za posetu Francuskoj, kao i za ceo srpski narod

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali gostuje u emisiji "Hit Tvit".

Gosti Hit Tvita su Siniša Mali, potpredsednik vlade, Nenad Stevandić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, prof. dr Dragana Mitrović i Zoran Milivojević, karijerni diplomata.

Prva tema o kojoj se raspravlja jeste rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici.

Milivojević je kaže da je rezolucija o Srebrenici politički motivisana.

- Ovde je pokušaj da se ova teme proširi na celinu BiH i da se obuhvati Republika Srpska i da se obnovi teza da je ona genocidna tvorevina - istakao je Milivojević i dodao da se stvara utisak da je Republika Srpska sporna.

Stevandić kaže da će se ovom rezolucijom otvoriti Pandorina kutija i to ne samo na Balkanu.

- Sve su posude spojene i ovo neće biti izolovan slučaj - navodi Stevandić i dodaje da su prekršeni svi kodeksi međunarodnog prava. Kako tvrdi, dalo se na većoj vrednosti belih muslimana u odnosu na druge muslimane.

- Ovo je NATO igranka i Nemačka se pere za zločine u Drugom svetskom ratu, 50.000 ljudi je manje važno od 8.000 - kaže Stevandić i dodaje da se plaši da bi kriza mogla da se proširi.

Dragana Mitrović je istakla da je Nemačka tri puta počinila genocid, u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i tokom intervenijce NATO.

- Čini se da je glavni politički cilj opravdanje NATO agresije na Jugoslaviju, da se izmaknu temelji Republike Srpske, da se omogući prijem lažne drževe Kosovo u UN i mi ne možemo da dozvolimo širenje takve laži, da tako nešto uđe u udžbenike iz istorije - istakla je Mitrović.

Siniša Mali kaže da postupci opozicije govore dovoljno o njihovoj politici.

- Predsednik Vučić se danas osvrnuo na postupak Vuka Jeremića i zahvalio mu, svaka pomoć je dobro došla. Kada je govorio o pritiscima na Srbiju, oni su se podsmevali, ali sada vidite da se Srbija sada suočava sa neviđenim pritiscima. Svaka čast Jeremiću, koji sa svojim znanjem i kontaktima može da pokuša da pomogne da pobedimo. Daćemo sve od sebe. vučić je uputio i pisma svim liderima u SE, prijemom tzv. Kosova u SE se otvara Pandorina kutija, kao i rezolucija o Srebrenici. Predsednik Vučić je bio u Srebrenici, poklonio se žrtvama i kamenovali su ga tamo. Izjave predsednika Vučića su uvek bile usmerene na stabilnost. Osećaj i realnost svih nas je da oni žele da Srbija ide nazad, da nas vrate u prošlost. Zašto se nakon 29 godina otvara ta Pandorina kutija? nemaju rešenje za krizu u Ukrajini, pa hajde da se iživljavamo na nekoj maloj Srbiji - ocenio je Mali.

- Ono što mogu da kažem, predsednik Vučić i cela vlada rade kao tim na tome da sprečimo da se taj scenario desi, i to je ono što je predsednik danas govorio. Videli ste sa koliko gorčine je govorio o partnerima i prijateljima. Odnosimo se prema njima kao i oni prema nama. Borićemo se za interese Srbije, stalno smo popuštali u interesu kompromisa, stalno mi trpimo. Čuli ste izjavu predsednika Vučića kada je govorio sa Makronom, Priština ništa nije uradila od dogovorenog, pa ih opet nagrađuju. Oni jesu njihova "beba" i uvek će da ih podržavaju - kaže Mali.

On dodaje da njima neće biti lako da iznesu pobedu u GS UN, kao ni u SE.

- Sa tzv. partnerima ćemo hladno, pogledajte sinoć napad Irana na Izrael. Sukobi su globalni, na sve strane se nešto dešava. kada bi svi sačuvali hladnu glavu bilo bi lakše, ali na žalost nije tako.

Siniša Mali kaže da je utisak da naše službe ne rade dovoljno da i mi primenimo mere represije kao što to Priština radi, poslednji put u slučaju Srećka Sofronijevića.

- Skinute su rukavice. Godinama se borimo za mir i stabilnost, otvorene granice, da radimo zajedno. I posle svega toga, neko krene direkt jedan u SE, drugi hajmo sada o Srebrenici, vi kažete gospodo, pa mi nismo vreća za udaranje, mi ćemo sada da se borimo - kaže Mali.

Siniša Mali se dotakao i teme Srbije kao nestalne članice Saveta bezbednosti.

- Srbija će se kandidovati za to mesto. Da vidimo ko će dobiti veći broj glasova, dve NATO zemlje su se prijavile.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija