• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

01.05.2024

06:38

Kvarni ste, jadna vam majka! Odvratna politika Slovenije prema Srbiji nije promakla Vučiću, ali ni srpskom narodu!

Zoran Sinko

Politika

Kvarni ste, jadna vam majka! Odvratna politika Slovenije prema Srbiji nije promakla Vučiću, ali ni srpskom narodu!

Podeli vest

Srbija odavno ne računa na pomoć i solidarnost komšija, naročito kada je reč o međunarodnoj sceni gde naše rukovodstvo vodi ljutu diplomatsku borbu za očuvanje teritorijalnog integriteta naše zemlje. Međutim, izgleda da tradicija "da komšiji crkne krava" kod Slovenaca ne jenjava čak i nakon svih ovih godina

Ponašanje delegacija Slovenije u SB UN prema Srbiji bilo je u najmanju ruku sramno, ali ne i neočekivano. Ne može se reći da je bila reč o klasičnoj situaciji "nož u leđa", jer Srbija od svojih bivših sunarodnika odavno ne očekuje ništa pozitivno, već samo negativno, naročito kada je reč o njenoj borbi za srpsko Kosovo i Metohiju. 

Na sve ovo ukazao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je 23. aprila u Njujorku istakao da je Srbija bila suočena sa nameštaljkom u Savetu bezbednosti UN, koja je bila dogovorena sa SAD, Švajcarskom i Slovenijom, ali da je izdržala i pokazala kako jedna mala zemlja ume da se bori za integritet protiv velikih, jer je pravda na njenoj strani.

Vučić je tada rekao da je pitanje Kosova za celokupnu zapadnu hemisferu rešeno još 2008. i da se 16 godina kasnije Srbija i dalje bori.

- Videli ste juče kakvu su nameštaljku napravili. Šokantno šta su uradili, pa su moral ida lažu da su te žene, a žao vam je kad vidite silovane žene, ali vam niko nije rekao da će to uraditi. A onda shvatite da je to bila zamka, da ne možete da ragujete. Videli ste da nisu brinuli, već su bili veseli. Pitao sam se, kada je kasnila sednica, o čemu je reč, a onda smo shvatili da su to dogovorili sa Amerikancima, Slovencima, Švajcarcima - rekao je Vučić.

- Ne zna se ko je bio odvratniji, Slovenci ili neki drugi. I tad smo izdržali i pokazali kako jedna mala zemlja ume da se bori za integritet i protiv velikih, jer su pravda i istina na njenoj strani - objasnio je on.

Foto: Zoran Sinko

 

Slovenija je izgleda zaboravila na to da je Srbija glasala za njeno članstvo u Savetu bezbednosti, zaboravila je i šta znači čast i dostojanstvo, kao i da dobre usluge vredi uzvratiti. 

Odvratna politika Slovenije prema Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se 24. aprila iz Njujorka i istakao da Slovenija vodi odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu.

- Zamislite vi mene gurnuete i udarite a neko sa strane kaže da nijedna strana nije spremna da prihvati kompromis. Mi ćemo u teškom danu nastaviti svoju borbu kao i da rezultata ima. Mali smo suviše za najmoćnije Zapadne sile, ali istinu ne možete uvek da pobedite silom. To za nas ipak nešto znači - rekao je tada Vučić. 

Vučić je kasnije u Njujorku rekao da nije želeo da uvredi narod Slovenije i da o njima misli sve najbolje, ali da njihovim političarima nema nameru da se izvinjava jer, kako je rekao, vode odvratnu politiku.

- Ja sam rekao da su Slovenci bili odvratni, misleći na sednicu Saveta bezbednosti. To je bila tema i svakome je bilo jasno da se odnosi na pojedinca i odnosi se na njihovu politiku. Svakako da to nije rečnik koji bi trebalo koristiti, ali sam ljudski rekao šta mislim o njihovoj politici- rekao je Vučić u obraćanju novinarima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija