• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mojatv.rs/informer.rs

18.07.2015

13:21

PROFIT NA EKOLOŠKIM TAKSAMA Oštetili Zaječar za 200 miliona dinara?

Vesti

PROFIT NA EKOLOŠKIM TAKSAMA Oštetili Zaječar za 200 miliona dinara?

Podeli vest

Grad Zaječar pokrenuo je proces napalte duga od fabrike Kablova od 74 miliona dinara na ime ekološke takse koju je napravilo bivše rukovodstvo grada, što je scenario sličan kao i sa JKP Kraljevica koja je u vreme prošle vlasti oštetila budžet Srbije i zaposlene za oko 100 miliona dinara

Grad Zaječar je posle više bezuspešnih pokušaja da se dogovori sa poslovodstvom Fabrike kablova pokrenuo je proces naplate dugovanja od oko 74 miliona dinara na ime neisplaćene naknade za zaštitu i unapređenje zivotne sredine za period od 2010. do 2013. godine.

To znači da je dug nastao u periodu prošle gradske vlasti na čelu sa Boškom Ničićem.

Radnici Fabrike Kablova počeli su proteste smatrajući da zbog blokade računa za neisplaćenu ekološku taksu nisu primili junsku akontaciju.

U prijavi skupa Policijskoj upravi u Zaječaru predsednik jednog od sindikata Fabrike Kablova Vidimko Tošić između ostalog je naveo da se protest održava protiv trenutne gradske vlasti a zbog neplaćanja ekološke takse za period od 2012. do 2014.

Protiv koga su oni zapravo protestvovali, ako su u samom dopisu potvrdili da ekološka taksa nije plaćena? Prema informacijama do kojih je došla Moja TV stvarni organizatori protesta su pojedinci iz menadžmenta te fabrike bliski Bošku Ničiću još iz vremena njegove vladavine.

Među njima posebno se ističe Slobodan Trandafilović, komercijalni direktor te fabrike, koji javno preti zatvaranjem firme od strane valsnika iz Poljske i na taj način plaši i ucenjuje radnike.

Ovo nije prvi put u Zaječaru da se pojedinci iz menadžmenta dovode u  vezu sa dugovanjima prema državi ili lokalnoj samoupravi.

Podsećanja radi, Slobodanov brat,  Bojan Trandafilović bio je finasijski direktor JKP”Kraljevica” u vreme vladavine Boška Ničića kada je ta firma oštetila budžet Republike Srbije i zaposlene za oko 100 miliona dinara neplaćanjem preza i doprinosa za dve godine.

To je bio jedan od glavnih razloga zašto je JKP” Kraljevica” otišla u stečaj.

Dakle sličan scenario kao i sa Fabrikom Kablova, gde se preko leđa zaposlenih nagomilavaju obaveze prema državi I lokalnoj samoupravi, a odgovornost prebacuje na gradsku upraravu.

Da li će neko konačno postaviti pitanje njihove odgovornosti i nekadašnjih vlastodržaca?

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cviki

pre 8 godina

Dobar kadar je imao Bosko po preduzecima, svi su bili iz njegove skole. Kako su radili tako su i zavrsili, steta samo sto sada zbog toga ispastaju neduzni ljudi.

Sladja

pre 8 godina

Najlakse je organizovati protest i prozivati nekoga. Umesto toga radnici su trebali da sednu sa svojim pretpostavljenima pa da im se objasni zbog cega takse nisu placane na vreme.

Milica

pre 8 godina

U prosloj vlasti se izgleda samo manipulisali. Pocinioce ovog dela treba kazniti.

Ceca

pre 8 godina

Lopovluci iz doba bivse vlasti samo izlaze na videlo. Nadam se da je vreme da neko za ovo odgovara.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set