• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Marinković

02.02.2016

08:52

STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE MALIŠANA U LESKOVCU! Decu ujedao majčin švaler, pretučeni i izbačeni iz kuće, molili da prespavaju u školi!

Vesti

STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE MALIŠANA U LESKOVCU! Decu ujedao majčin švaler, pretučeni i izbačeni iz kuće, molili da prespavaju u školi!

Podeli vest

Devojčica (13) i njen mlađi brat (8) sa povredama i ujedima po telu požalili se nastavniku da ih je majka izbacila iz kuće i pitali ga da spavaju u učionici. Mališani smešteni kod hranitelja

Dečaka je izujedao švaler moje sestre, a policiji i socijalnim radnicima treba čitava večnost da to utvrde
 

Marko Šoškić (28), brat nesavesne majke

desetak dana u osnovnoj školi sa brojnim povredama, čak i ujedima po telu, i molili nastavnika da prespavaju u učionici jer ih je majka izbacila iz kuće!

Hitno je pozvan Centar za socijalni rad koji je smestio mališane u hraniteljsku porodicu, a protiv njihove majke još nije podneta nikakva prijava!

Kako smo nezvanično saznali u školi, deca su bila sva unezverena i u modricama kad su se iznenada pojavili u popodnevnoj smeni.

- Išli su tog dana pre podne u školu, a onda su se vratili kasnije po podne. Dečak je po rukama imao tragove ujeda, jezivo su izgledali... Molili su nastavnika da prespavaju u učionici jer nisu imali gde da odu - priča naš izvor iz ove osnovne škole.

Anđelija Stojanović, psiholog Centra za socijalni rad, objašnjava da se u ovakvim slučajevima deca zbrinjavaju po hitnom postupku.

U Centru utvrđuju činjenice

Direktor Centra za socijalni rad Boban Ilić kazao je da je o celom slučaju obaveštena policija.
- Trenutno smo u postupku utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za taj slučaj, nakon čega ćemo preduzeti sve zakonom dozvoljene mere - kaže on.
Inače, u Leskovcu je čak 106 dece i mladih do 26 godina smešteno u 80 hraniteljskih porodica, a leskovački socijalni radnici zbrinuli su i 14 dece iz drugih centara.

- Ona prespavaju u hraniteljskoj porodici, a nakon toga se bira i procenjuje da li je deci zaista potrebno hraniteljstvo ili možda postoji mogućnost da se vrate svojim roditeljima - navodi ona.

Međutim, Marko Šoškić (28), brat nesavesne majke, ističe da je u proteklih godinu i po dana više puta upozoravao Centar za socijalni rad da njegova sestra maltretira i zlostavlja svoju decu. On tvrdi da socijalni radnici nisu učinili ništa po tom pitanju.

- Nakon svakih batina deca su bežala kod mene. O njima sam se brinuo pune dve godine, hranio ih, smeštao u krevet... Dvadesetak puta sam odlazio do Centra za socijalni rad, molio ih da spreče dalje nasilje nad decom, a oni su na teren izašli samo dva puta i nisu uradili ništa - priča Šoškić.

On kaže da je molio Centar da decu dodeli njemu, ali niko nije odgovorio na njegove vapaje.

- Ta ista psihološkinja, koja vam je dala izjavu, javno priča kako nikada moju sestru nije zatekla pijanu, a poslednji put smo zajedno išli u sestrinu kuću i zatekli je sa još nekoliko komšija u delirijumu. Ne znam zbog čega laže! Deci je mesto uz mene, a oni su ih dodelili hraniteljskoj porodici - jada se Šoškić, i dodaje da je nesrećne mališane tukao čak i njihov deda!

STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE U SRPSKOM KRSTURU! Brat monstrum silovao MALOLETNE SESTRE!

- Letvom ih je tukao! I to sam prijavio, ali sam opet naišao na tišinu kod nadležnih. Deca su stalno u strahu i pod stresom. Dečaka je izujedao švaler moje sestre, a policiji i socijalnim radnicima treba čitava večnost da to utvrde - žali se Šoškić. 

SRAMOTA POKRILA BOGATIĆ! Trpela zlostavljanje supruga policajca, niko joj nije verovao dok nije ZAPUCAO!

BRUKA I SRAMOTA! Unakazio i silovao devojku, dobio tri i po godine!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tina

pre 8 godina

Kada ce socijalni radnici poceti da rade svoj posao onako kako treba da ga rade? Dokle ce da se kriju iza svog neznanja i nerada? Hoce li se neko ikada pozabaviti i njima i njihovim radom? Zasto dusebriznici poput JK ne postave takvo pitanje premijeru, nego im je bitnija LGBT populacija?

Strahinja

pre 8 godina

Treba ukinuti struku sociologiju, psihologiju i neuropsihijatriju. Oni sem sto lupetaju i izmisljavaju neke terminologije i daju prepostavke a u praksi je skroz drugacije. Ne vidim, po cemu su oni strucni? Svi oni dobijaju ogromnu platu a ne rade nista. Ti kao strucnjaci govore o kakvoj brizi o deci, samo palamude a imaju ovako nesto. Kome su oni pomogli i kako su pomogli? Uvek se zgrozim na ovakav tekst i jedino mi ostane gorcina. Nepravde u nasem sistemu. Rupe u zakonu. Advokati bi za novac sve ucinili i branili nasilnike, silovatelje, kriminalce, pedofile a ti strucni psiholozi, neuropsihijatri bi ih opravdali. Decu da odvoje od takvih oni jos pustaju da ta deca dozivljavaju agoniju. Kad dodje do najgoreg onda jedva reaguju i onda se pretvaraju da su zgrozini pa se pravdaju. Odvratno!

senda

pre 8 godina

Ne mogu da rade svoj posao, zbog svrckanja i kupovine krpica po buticima

Ana

pre 8 godina

Samohrana sam majka iz Leskovca,bez posla bez alimentacije dve godine sam primla socijalnu pomoć koja mi je bila jedini prihod i onda su gospoda iz tog Centra saznala da imam višak stambenog prostora i donela mi Rešenje o vraćanju tog novca koji sam primala i to u roku za petnaest dana ili će mi oduzeti stmbeni prostor. Poenta je bila da mi oduzmu stambeni prostor zbog lokacije koja je baš njima odgovarala e to vam je taj Leskovački Centar za soc,rad

Saša

pre 8 godina

Za, Tina - Gospodo/ic! Nisu u pitanju SOCIJALNE SLUZBE! U, pitanju su postovana Tino! Medicinske ustanove...  To, je kljuc resenja prema takvim osobama OBA pola... Decu NE! DIRATI!!!... Gospodja iz teksta NEMA SPOSOBNOST RASUDJIVANJA... To, su... DECA!... Zato, bogu hvala postoji ustanova KLINICKI CENTAR!... Nadam se da me razumete!...Poz...\n

LEKI

pre 8 godina

Prvo si totalno nepismen i nemožeš ni dve prosto-proširene rečennice da sastaviš !!!drugo vidi se da si ti u službi centra za socijalni rad !!?? Eto kakvi stručnjaci tamo rade tako da nije čudo što se problemi nemogu rešiiti po zakonu????!!!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set