• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.03.2016

17:16

PRORADIO SISTEM! Normalizovan rad tehničke podrške Uprave carina!

Vesti

PRORADIO SISTEM! Normalizovan rad tehničke podrške Uprave carina!

Podeli vest

Stručnjaci iz Sektora za komunikacione i informacione tehnologije Uprave carina pronašli su uzrok tehničkog problema, koji je doveo do zastoja u komunikaciji kompjuterskog sistema Uprave carina i špedicija, pa je sistem NCTS od danas popodne ponovo u funkciji u svim organizacionim jedinicama

Funkcionisanje Novog kompjuterizovanog tranzitnog sistema normalizovano je u 15.22 sata, te su time u potpunosti otklonjene teškoće koje je zastoj u komunikaciji prouzrokovao, saopštila je Uprava carina.

Prevazilaženje problema koji je nastao u komunikaciji između Uprave carina i domaćih špedicija znači da je ponovo omogućeno podnošenje elektronske tranzitne deklaracije i u carinskom području naše zemlje, kao i na graničnim prelazima.

Alternativni postupak, koji podrazumeva upotrebu eksterne memorije od strane domaćih principala uz podnošenje papirne deklaracije, stavljen je van snage, navedeno je u saopštenju, uz zahvalnost prevoznicima i privrednicima na razumevanju u periodu u kome je došlo do zastoja.

PAO SISTEM UPRAVE CARINA! Stručnjaci daju sve od sebe da kvar otklone!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nesposobnjakovici

pre 8 godina

Mora da su pristupne sifre serveru ostavili po difoltu admin,admin,ne bi me cudilo kakvi sve idioti rade u carini.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set