• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2016

23:54

NA UDARU ŠIPTARSKOG NASILJA: Srbima u selu Crkolez zapaljena šuma!

Vesti

NA UDARU ŠIPTARSKOG NASILJA: Srbima u selu Crkolez zapaljena šuma!

Podeli vest

U selu Crkolez, u opštini Istok na Kosovu i Metohiji, večeras je podmetnut požar na tri lokacije, a porodici Savić izgorelo je preko 50 ari šume, rečeno je Tanjugu u kosovskom Ministarstvu za povratak i zajednice.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da je veoma zabrinut zbog učestalih incidenata u opštini Istok, i da je nakon požara u Sinaju pre nekoliko dana, kada je Zuvićima zapaljeno 1.000 bala sena, večeras podmednut požar u selu Crkolez. 

- Meštani su sa pravom uplašeni i posebno brine činjenica da još uvek nismo saznali prethodne piromane, i pitamo se da li ista grupa ima nameru da ove ljude zaplaši. Ministarstvo na čijem sam čelu će pomoći meštanima Crkoleza da nakon incidenta ostanu isto onako odlučni kao i kada su ostali u još težim trenucima, kada su bili pod svakodnevnin pritiscima i napadima- rekao je on.

Jevtić je kazao da Srbi u ovom selu ovoga puta neće biti sami u borbi za opstanak na Kosovu i da će im materijalnu štetu nadoknaditi i da se nada da će i strah zajednički prebroditi.

Jevtić, koji je najoštrije osudio večerašnji incident, pozvao je nadležne da stanu u zaštitu nevećinskih naroda na Kosovu, pronađu i kazne počinioce. 

Požar je podmetnut na tri lokacije, a veća šteta sprečena je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca. U selu Crkolez u opštini Istok živi oko 60 srpskih porodica. 
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki delija

pre 8 godina

samo zlikovci sotonske vere ovo mogu da urade pravi vernici nikada

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set