• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.T.

31.07.2016

18:11

(FOTO) NI TARZAN NE BI MOGAO BRŽE! Nikola se na stub visok 6,5 metara popenje za 3,44 sekunde!

Vesti

(FOTO) NI TARZAN NE BI MOGAO BRŽE! Nikola se na stub visok 6,5 metara popenje za 3,44 sekunde!

Podeli vest

Nikola Kovačević iz Banatskog Karađorđeva, u stanju je da se na 6,5 metara visok stub, kao mačka, popne za nešto više od tri sekunde!

Do savršenstva dovedenu tehniku, Nikola demostrira u rodnom selu, tako što se penje po banderama, ali i na "Krajiškim višebojima".

Na jednom takvom nadmetanju u Banatskom Velikom Selu, on je u subotu postavio nov rekord dostojan i Ginisove knjige rekorda, U disciplini penjanje na stožinu, koja podrazumeva da se muškarac pomoću ruku i nogu uzvere na stub visok 6.5 metara, Nikola je nadmašio sebe:

Informer

- Dosadašnji rekord iznosio je četiri sekunde, a eto, sad sam ga popravio. Do vrha stuba uspentrao sam se za 3,44 sekunde. Ne znam da li bi i Tarzan mogao brže i spretnije?­ - kaže uvek za šalu spreman Nikola Kovačević.

Informer

Njegovo umeće bez daha je ostavilo više od 1.000 gledalaca takmičenja na kom su, ko od brda odvaljeni Krajišnici, obarali ruke, skakali iz mesta i nadvlačili konopac.

Penjanje uz stožinu izazvalo je najveće interesovanje, a Nikolin sjajan rezultat nagrađen je ovacijama.

Inače, Nikola je 2011. godine u Gracu osvojio titulu šampina sveta u fitnesu, u juniorskoj konkurenciji. Posvećen je i džudou, a to što ima zeleni pojac ne znači da je "zelen" u ovoj drevnoj borilaškoj veštini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set