• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 021.rs/Informer.rs

23.08.2016

07:00

PAŽNJA! Zalihe krvi su na minimumu, a pacijenata sve više, HITNO su potrebni davaoci!

Vesti

PAŽNJA! Zalihe krvi su na minimumu, a pacijenata sve više, HITNO su potrebni davaoci!

Podeli vest

Povodom teških nestašica krvi u republičkom Institutu za transfuziju krvi, gde ima zalihasamo za dan i po, u Novom Sadu i na nivou Vojvodine poručuju da je situacija takođe poražavajuća i apeluju na građane da dođu i doniraju krv

Kako kaže portparolka Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine Zorica Bjelić, trenutne rezerve ne mogu da se preciziraju, jer se situacija menja svakog trenutka.
 
- Zalihe krvi zavise od potreba klinika i jedna su vrlo dinamička kategorija. Svakog leta je tako i uvek pozivamo građane da se jave pre odlaska na godišnje odmore, jer samo na taj način možemo da premostimo smanjeni odziv dobrovoljnih davalaca krvi - navodi Bjelić.
 
Kako objašnjava, zalihe krvi su smanjene jer je smanjen i broj zaposlenih u preduzećima i institucijama koje su redovno učestvovale u akcijama davanja krvi, a preostali kolektiv je na godišnjim odmorima.

 
- Istovremeno, broj pacijenata se ne smanjuje, već se tokom letnjih meseci povećava.Svedoci smo brojnih nesreća i nezgoda, te su potrebe staln - ističe Bjelić.
 
Dobrovoljni davaoci mogu da se jave u Hajduk Veljkovu 9a svakog radnog dana od sedam do 14 časova, kao i prvog utorka u mesecu od sedam do 18. Prve subote u mesecu termin je od osam do 12 časova. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set