• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

22.04.2017

10:58

EVO KADA NAM SE KONAČNO VRAĆA PROLEĆE! Kraj zime u nedelju, od utorka 25 stepeni!

Vesti

EVO KADA NAM SE KONAČNO VRAĆA PROLEĆE! Kraj zime u nedelju, od utorka 25 stepeni!

Podeli vest

Hladni zimski talas koji je ovih dana okovao Srbiju u nedelju definitivno prolazi, a tokom naredne sedmice čeka nas povratak proleća i dnevne temperature i do 25 stepeni, čak 20 stepeni više u odnosu na sadašnje, najavljuju meteorolozi!

 

Mada ponovni dolazak sunca raduje, lekari ističu da nagle promene temperature mogu biti pogubne po zdravlje i naročito pozivaju na oprez astmatičare i srčane bolesnike.

Meteorolog Đorđe Đurić iz "Veder2ambrele" kaže da za sada nema nagoveštaja da bi ovog proleća još jednom mogla da se vrati zima.

Nema nagoveštaja da bi ovog proleća mogao da naiđe još neki hladniji talas
Đorđe Đurić, "Weather2umbrella"

- Ovog vikenda biće još jutarnjih mrazeva, kiše i snega, a već od ponedeljka vreme će biti osetno toplije, pravo prolećno. Dnevne temperature biće u konstantnom porastu, a sredinom sedmice očekuju se da pređu i 25. stepen. U petak će samo doći do prolaznog naoblačenja i pada temperature, ali već za naredni vikend trebalo bi da bude toplo, suvo i sunčano - kaže Đurić.

Nada Macura iz beogradske Hitne pomoći kaže da drastični temperaturni skokovi ne prijaju ni zdravima, a kamoli bolesnima.

- Mi se već spremamo za pojačan broj intervencija. Nagle promene vremena, naročito prelazi iz hladnog u toplo, i kod zdravih izazivaju depresiju, nervozu, vrtoglavice i glavobolje. Međutim, nagli porasti temperature posebno smetaju ljudima koji kubure sa pritiskom, zbog širenja krvnih sudova. Takođe, dosadašnja praksa je pokazala da su u ovakvim situacijama česti i moždani udari - objašnjava Macura.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set