• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slavorum

05.07.2017

08:57

AMERIČKA PARANOJA! Vašington post tvrdi: Srbi imaju NAJVIŠE LIČNOG NAORUŽANJA OD SVIH SLOVENSKIH ZEMALJA!

Vesti

AMERIČKA PARANOJA! Vašington post tvrdi: Srbi imaju NAJVIŠE LIČNOG NAORUŽANJA OD SVIH SLOVENSKIH ZEMALJA!

Podeli vest

Srbija je slovenska zemlja sa najviše registrovanog oružja, čak 37,8 komada oružja na 100 stanovnika, podaci su koje je objavio Vašington post za 2016. godinu

 

Sajt "Slavorum", koji je preneo ove podatke o naoružanju, upozorava da ih ne treba uzimati zdravo za gotovo jer je u nekim zemljama dozvoljeno nošenje oružja bez dozvole, a u većini ima i mnogo neregistrovanog oružja, šta znači da brojke mogu biti i mnogo veće od izraženih.

Prema tim podacima, Srbija ima 37,8 komada oružja na 100 stanovnika, a slede je Makedonija sa 24,1, Crna Gora sa 23,1, Hrvatska sa 21,7 i Bosna i Hercegovina sa 17,3 komada.

Stanovnici Češke imaju 16,3 komada oružja na 100 stanovnika, Slovenci 13,5, Rusi 8,9, Slovaci 8,3, Belorusi 7,3, Ukrajinci 6,6, Bugari 6,2, a najmanje imaju Poljaci - 1,3.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marko

pre 6 godina

Pa? Od svih  na svetu ameri imaju najvise naoruzanjan

Ljube

pre 6 godina

Bagra američka, šta njih briga koliko oružja imaju građani Srbije ili bilo koje EU zemlje - neka napišu koliko ga ima u Americi a to je verovatno 90 na 100 stanovnika, možda i više, ali im mi to ne prebrojavamo, njihov problem.

Dragan

pre 6 godina

u USA ma 100 Stanovnika ima 350 raznolikog oruzija . Od pistolja do jurisne puske M16 pa cak i Browning teskog Mitraljeza.

Radovan

pre 6 godina

Ma sta briga Smericke krimose za Srbe oni su zaista bolesni?

XXL

pre 6 godina

Zato nas zapadni 'prijatelji' i 'partneri' razoružavaju novim donetim Zakonom o oružju i municiji pa su verovatno i platili (10 eura/dolara) po cevi da se srbadiji oduzmu čak i trofejna legalno registrovana oružja kao u nekakvoj 'preregistraciji' koja za takvo oružje košta za puke potvrde da su neispravni 15.000 dinara ili i više ako se registruje ponovo uz sve 'papire' sa plaćanjem drakonskog godišnjeg poreza za puko držanje oružja za samoodbranu koje i po zakone NE sme da se upotrebi u tu svrhu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set