• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.09.2017

13:58

LUDI VIKEND NA ROŠTILJIJADI! U Leskovac stižu desetine hiljada stranaca!

Vesti

LUDI VIKEND NA ROŠTILJIJADI! U Leskovac stižu desetine hiljada stranaca!

Podeli vest

Roštiljijadu u Leskovcu u prva četiri dana posetilo je 400.000 gostiju, a još toliko ih se očekuje tokom vikenda, kada će biti vrhunac ove manifestacije

Najavljena je prava navala gostiju iz inostranstva, stižu silni autobusi sa desetinama hiljada turista iz Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske i Slovenije. Očekuje se da će na kraju ovogodišnju Roštiljijadu posetiti rekordnih 800.000 gostiju.

Tina Stojanović iz Turističke organizacije Leskovca kaže da se ne pamti da je ikada bilo ovoliko interesovanje za Roštiljijadu.

Cene na Roštiljijadi

Pljeskavica (150g) 100 dinara
Gurmanska (200g) 200 dinara
Ćevapi (1 kg) 600 dinara

- U prva četiri dana kroz Leskovac je prošlo između 300.000 i 400.000 posetilaca, ali se prava navala očekuje tek za vikend. Dolaze nam turisti iz celog regiona, Makedonije, Bugarske, BiH, Hrvatske i Slovenije. Imamo najavu da će stići više od 200 autobusa - kaže nam Tina Stojanović.
Inače, na tridesetak roštiljskih štandova u centru Leskovca ispečeno je i posluženo gostima u prva četiri dana oko 50 tona raznog mesa, što je svojevrsni rekord i iznenađenje i za same majstore roštilja.

50 tona mesa ispečeno je u prva četiri dana

- Jelo se sve, od leskovačke mućkalice, preko ćevapa, uštipaka, kobasica, pečenja, ali najviše pljeskavica - priča iskusni majstor leskovačkog "Sandokana" Miroslav Krstić.
Za razliku od prethodnih godina, Leskovčani i posetioci sa strane jeli su u velikim količinama i pečenje. Samo kod "Ace Popa" iz Čačka pojedena su 34 praseta i jaganjeta.
- Ne pamtim ovoliku jagmu za pečenjem. Obično nam se ubajati. Ako se po jutru poznaje dan, onda mogu da kažem da će ova leskovačka Roštiljijada biti berićetna - veli majstor pečenja Zoran Sarić iz Ljiga.

Pljeskavica od 65 kila

M.D.K.

Roštiljdžije leskovačkog restorana "Koliba" Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević ispekli su u četvrtak pljeskavicu u jednom komadu od 65 kilograma roštilj mesa i time oborili sve dosadašnje rekorde, pa i svoj prošlogodišnji od 63 kilograma. Pljeskavica je pre pečenja bila debela 2,7 centimetara s prečnikom od 191 centimetar, koji se prilikom pečenja smanjio na 158 centimetara.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set