• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/srbijadanas

28.03.2018

19:22

(VIDEO) ALBANSKI MEDIJI ŠIRE PANIKU: Srpski "orlovi" u brišućem letu iznad Preševa IZAZVALI POMETNJU!

Vesti

(VIDEO) ALBANSKI MEDIJI ŠIRE PANIKU: Srpski "orlovi" u brišućem letu iznad Preševa IZAZVALI POMETNJU!

Podeli vest

Avioni Vojske Srbije proleteli su danas iznad Preševa na jugu Srbije što je, pišu albanski mediji, izazvalo pometnju među tamošnjim stanovništvom 

Albanski portali javljaju da je stanovništvo uznemireno zato što se, prema rečima meštana, vojni avioni nisu videli od rata na tom području.

Predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi rekao je da su srpski avioni preleteli vazdušni prostor na "granici između Kosova i Srbije", prenosi Lajmi.net.

I on je rekao da su avioni uznemirli tamošnje stanovništvo i pozvao građane da se "suzdrže od provokacija". Albanski portali objavili su i snimke aviona. Avioni su iznad Preševa leteli dvadesetak minuta.

Prema nezvaničnim informacijama, četiri borbena aviona Vojske Srbije nadletali su područje Preševa, u blizini administrativnog prelaza s Kosovom.

Lovci" su navodno krenuli ka Preševu i Bujanovcu na jugu Srbije s aerodroma Lađevci i vratili se nazad.

- Borbeni avioni Vojske Srbije su preletali jug Srbije u okviru redovnih letačkih aktivnosti - rekao je portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

Kako je naveo, radi se o pripremama za taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2018" koja je planirana za četvrtak 29. mart.

VLADIMIR PUTIN PORUČIO VUČIĆU: KO NAPADNE SRBIJU, NAPAO JE RUSIJU, JER JE SRBIJA NAŠ NAJVEĆI PARTNER U EVROPI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ena

pre 6 godina

E moji heroji. Uplasili se vojne vezbe...to sve govori o njima

zanimljivo

pre 6 godina

Pa sta albance boli dupe sto nasi avioni nadlecu nase gradove. Ili ih uhvatila prpa da ih ne poteramo preko Prokletija, posto su im tutori i kumovi sa zapada trenutno zauzeti smestanjem afera Rusiji.

Čitanka

pre 6 godina

Ovo je bila samo vežba ali Albancima nije čista savest.

Crni

pre 6 godina

Zamisli iznad Srbije, da necemo da pitamo siptare. Smesno, mi bar imamo neku metalnu pticurinu da poleti i leti i zamisli ako je leteo iznad preseva onda je i iznad Vranja, leskovca verovatno Nisa i ostalih gradova pa se niko nebuni nego se ponosimo svojom Vojskom i opremom

Mladjo

pre 6 godina

Nismo saka jada kao sto oni to misle i treba im to staviti do znanja.

Kibo

pre 6 godina

Na snimku ako obratite paznju na zgradi opstien se nalazi crvena zastava albanije. Mislim da bi to zahtevalo hapsenje, privodjenje i drasticne kazne za sirenje nacionalne mrznje prema Srbiji njenim gradjanima i zemlji. Zamislite vi da u americki skidaju americke zastave i kace Ruske pa to bi haos nastao. Ispitati, pohapsiti, pozatvarati, deportovati strance :)

Lala iz Banata

pre 6 godina

Српски авиони изнад српског ваздушног простора...Шта је спорно...? Спавајте мирно...

Predrag

pre 6 godina

To je samo mali deo naše avijacije čekajte tek kada se priklkuče i migovi 29 .

Kole

pre 6 godina

To je samo redovna vojna vežba ,. ne trebaju da budu uznemireni.

Milan

pre 6 godina

Dobar dan jeste li na nogama dobro ste pipnite oko kolena da vidite da ste na nogama. ok.

Putko Vladimirovič

pre 6 godina

A oni pomislili da su to Nato ili Albanski lovci pa se uzbudili. Kad ono, srpski, e tu su se već zabrinuli i pozvali Bondstil da se žale.

Mirotvorac

pre 6 godina

Ma sve njima smeta i upase se ,a cuje se na snimku kako psuju to su izrodi ljudskog roda!

Ana Mona

pre 6 godina

To su nasi avioni koji lete iznad svoje zemlje, nisu usli u tudji vazdusni prostor, zasto se oko toga pravi panika?

ko

pre 6 godina

Stani u kojoj drzavi oni zive, Albaniji ili Srbiji, da li drzava srbija na svojoj teritoriji ima pravo da radi sta zeli ili ne, ili su oni vec teritorijalno odvojeni u svojim glavama pa ih neko uznemirava.....

maximus

pre 6 godina

Pa šta ako nadleću.... Lete iznad svoje zemlje....

Rade

pre 6 godina

To je samo vezba! Mi smo civilizovan narod, ne divljaci kao vi!

Penzioner

pre 6 godina

I treba da lete !! Da lete svakog dana, ako treba !! Da Shiptari shvate da ovo nije 90-i neka, da se to vise nikada nece ponoviti !!! Zivela nasa ponosna i napredna Srbija !!

pavle

pre 6 godina

Da možda njih nismo trebali pitati za dozvolu da letimo.

Ljubo

pre 6 godina

Pa zar ne lete iznad svoje drzave ,zemlje ,naroda ,sta se plasite Siptari ako ste drzavljani Srbije .Ili mozda ne volite nase nebo ,zemlju ,narod ,orlove itd....Ko vas ne zna skupo bi vas platio .Poruka za vas -" mirni"....

cica draza

pre 6 godina

secaju se albanci dobro 1999* I orlova sta ih je snaslo sa apacima znaju oni da sa nama nema sale

Mina

pre 6 godina

Namerno sire paniku kako bi opet za neku glupost okrivili Srbiju.

LOLA

pre 6 godina

Smeta im što avioni lete na našoj teritoriji a što ona bagra tuče Srbe na njihovim ognjištima TO IM NE SMETA ..... KO DRUGOM JAMU KOPA SAM U NJU UPADA !!!!

jovana

pre 6 godina

A sada vise nisu junacine kao od pre par dana kada su maltretirali nas narod!

Smilja

pre 6 godina

Preševo,Bujanovac itd... sve je to naša teritorija. Albancima ako se ne svidja, put pod noge i kući u Albaniju. Srbija je dopustila stvarno mnogo...dokle više

Srbija

pre 6 godina

Smesno ,ali istinitu oni zaista veruju da zive u velikoj albaniji",pa da je Presevo u ,Albaniji ,e tu su se zajbali.Ali kako kaze nas narod ko se zadnji smej posledji se smje,sto se kosova,tice posebno.Jer Amerikanci mogu da drze vestacku drzavu u vestackom zivotu na aparatima,ali kada ono ne budu imali ineteresa a Rusija je sve jaca,brzo ce se oni povuci ,avioni nam nece ni trebati.Peske cemo useteati na kosovo,za godinu dve ili 20 godina nebitno.Ali i oni sami znaju da jeto status "KVO".Koji oni nece moci vecno da drze jer iskljucivo zive ,kao volja zapada,i SAD,to i oni sami znaju .

Nikola

pre 5 godina

Treba i dalje da nadlecu redovno i to u raznim formacijama (nekad niskim,nekad visokim). I natrpati vojsku na granicu sa kosovom, te pvo sisteme.Da vidite kako bi se spustili na zemlju kroz pola godine.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set