• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. G.

13.04.2018

15:27

MATEMATIKA BEZ PREZNOJAVANJA! Mali maturanti razbili na probnom testu!

Vesti

MATEMATIKA BEZ PREZNOJAVANJA! Mali maturanti razbili na probnom testu!

Podeli vest

Mali maturanti u petak su polagali probni maturski ispit iz matematike, dok ih u subotu očekuje provera znanja iz maternjeg jezika, kao i kombinovani test

Kako kažu učenici kragujevačke O.Š. "Svetozar Marković", treme nije bilo.

- Mislim da nije bilo mnogo teško, ali nisam se nešto mnogo ni spremao, pa nisam sve uradio, ali ima vremena - ležerno odgovara Mihajlo na naše pitanje o utiscima s testa.

Njegov drug Marko je ipak malo zabrinutiji, ali opet bez mnogo uzrujavanja dodaje da je uradio više od polovine zadataka i da veruje da su njegova rešenja tačna.

- Poslednja dva su bila teška, njih nisam ni pokušavao da uradim. Ostalo je dobro - kaže.

- U nekim zadacima sam imala utisak da su nedostajale pojedine informacije da bi moglo da se dođe do rešenja. Posle se ispostavilo da se one kriju negde na slici. Nisam baš zadovoljna kako sam uradila - ubacuje se Anđela.

K. G.

U graji se čuje da ima i onih koji su uradili jedva nekoliko zadataka, a da su oni koji su uradili svih 20 ipak prava retkost.

Pred proveru znanja iz srpskog jezika i kombinovanog testa koji obuhvata gradivo čak pet predmeta - biologije, hemije, istorije, geografije i fizike, takođe nisu zabrinuti, makar ovi sa kojima smo razgovarali.

K. G.

Generalni utisak je da nije bilo previše teško i da se nisu plašili rezultata, svesni da je reč samo o proveri tzv. prolaznog vremena i da ipak imaju još dva meseca za učenje do onog pravog maturskog testa, koji se polaže 18, 19 i 20. juna. 

Probni test je organizovan po svim pravilima maturskog ispita, kako bi se učenici upoznali sa procedurom, stekli dragoceno iskustvo i prema rečima nadležnih, u O.Š. "Svetozar Marković" u Kragujevcu, sve je proteklo u najboljem redu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set