• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

13.04.2018

21:32

NEVEROVATAN SLUČAJ POŠTENJAČINE! Ivan Atanasov (65) iz Žablja vratio čoveku 120.000, ovaj mu NI HVALA NIJE REKAO?!

Vesti

NEVEROVATAN SLUČAJ POŠTENJAČINE! Ivan Atanasov (65) iz Žablja vratio čoveku 120.000, ovaj mu NI HVALA NIJE REKAO?!

Podeli vest

Da poštenog sveta još uvek ima, dokazao je Ivan Atanasov (65), profesor muzičkog u penziji iz vojvođanskog sela Žabalj 

Ovaj poštenjačina pronašao je pored puta novčanik sa 120.000 dinara i sve je uredno odneo u policijsku stanicu, a od vlasnika Svetislava B. nije dobio čak ni "hvala", a kamoli neko simbolično čašćenje.

Retko poštenje

U svojoj ispovesti za Informer Ivan nam je ispričao kako je došlo do toga da usred bela dana u šipražju pronađe toliku sumu novca.

- Bio sam kod kumića na rođendanu i kolima sam se

Uzeo pare i otišao

Pare sam predao u policiju, a oni su mi rekli da se vlasnik pojavio, uzeo novac i otišao bez reči

Ivan Atanasov

vraćao u selo u kome živim. Dok sam prolazio preko jednog mostića, pošto vozim polako, spazio sam u šipražju pored kanala neki novčanik. Zaustavio sam automobil, prišao i video da je novčanik otvoren i pun para, sve novčanice od po dve hiljade dinara. 

Uz ogromnu količinu novca tu su bile i kartice, lična karta, zdravstvena knjižica, bukvalno sve što čovek ima. Nijednog trenutka se nisam dvoumio da li treba da odem u policiju i prijavim ovo, ali sam se uplašio da me ne optuže da sam nešto uzeo. Zbog toga sam u stanicu poveo i moju komšinicu Radu, koja je bila na par metara odatle i videla sve što se zbilo od trenutka kada sam zaustavio automobil - priča Atanasov.

Policajci su u stanici pred Ivanom izbrojali novac, kontaktirali vlasnika i konstatovali da se u današnje vreme gotovo nikada ne dešava da neko vrati pun novčanik.

- U stanici su policajci otvorili novčanik i preda mnom izbrojali 56 novčanica od po 2.000 dinara, tri novčanice od 1.000 dinara, ne znam koliko je tačno bilo po 500 i 200 dinara i deset evra. Ukupno je to bilo oko 120.000 dinara ili 1.000 evra. Komandir mi je rekao da je u današnje vreme izuzetno retko da neko vrati novčanik pun novca, pogotovo kada su u pitanju ovako veliki iznosi. Obično se pronađu bačeni prazni novčanici i tako se vrate vlasnicima - priseća se naš sagovornik.

Jugoslav pronašao 40.000 evra

Početkom avgusta u Beogradu se dogodila slična ovakva priča o kojoj je Informer takođe pisao. Naime, tada je Jugoslav Čukić (64), noćni čuvar u kafiću "Park" na Banovom brdu, pronašao torbu sa 40.000 evra i 100.000 dinara. Iako se sam brine o unuci i jedva sastavlja kraj sa krajem, ovaj pošteni čovek je sve to vratio vlasniku, a od njega je dobio samo jedno "hvala".

Ne kaje se

Novčanik je vrlo brzo vraćen vlasniku, koji se Ivanu nije ni zahvalio. Međutim, ovaj simpatični dobričina ne haje mnogo za to i tvrdi da bi sve ponovo isto tako uradio.

- Zvali su me iz policijske stanice da mi jave da je novčanik vraćen vlasniku. Bio sam srećan zbog toga, iako mi se vlasnik još uvek nije javio ni da mi kaže hvala. Ako se javi, lepo od njega, ako ne, nema veze. Uvek bih ovako postupio, jer nikada ne znaš za šta taj novac nekome treba. Možda je celu zimu štedeo da odvoji za seme ili đubrivo i sada to neko da mu uzme. Uz sve to, meni su jednom u Niškoj Banji ukrali torbicu i znam kakve su to muke. A i ja sam već dovoljno bogat, imam dva sina, dva unuka i unuku i ništa mi više od toga ne treba - iskren je Atanasov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 5 godina

Pare su uzeli u stanici i smejali se i smejat ce se 2 godine, koja je on budala. Samo su mu javili da je kao neko preuzeo i otisli na cevape i muziku. Debilu jedan glupi, koliko si dobar toliko si i glup. Da li si ti siguran, da je vlasnik uzeo to? Nisi, jer si debil.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set