• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.10.2018

19:39

(FOTO) SKROMNI DEČAK IZ VRMDŽE NIJE VIŠE U MRAKU! Jovanu uključili struju, srpski biznismen platio dug!

Vesti

(FOTO) SKROMNI DEČAK IZ VRMDŽE NIJE VIŠE U MRAKU! Jovanu uključili struju, srpski biznismen platio dug!

Podeli vest

Samo tri dana nakon što je Informer pisao o Jovanu Nikoliću iz Vrmdže koji je živeo u mraku zbog duga za struju, jedan humani srpski biznismen uplatio je 200.000 dinara i skromnom dečaku puštena je električna energija

Jovanu je struja uključena pre nekoliko sati, i sada više nije u mraku.

Pored plaćenog duga, Jovanu će uskoro biti izgrađena montažna kuća, nedaleko od stare trošne u kojoj sada živi.

Kada je Jovan juče čuo da će dobiti novi dom, zanemeo je od šoka.

- Mi smo mu saopštili divne vesti da će dobiti novu kuću sa strujom i vodom. Jovan nas je gledao u čudu i nije mogao da progovori! Tek posle dužeg vremena kao da je shvatio šta mu pričamo i počeo je da plače od sreće. On je želeo da se stara kuća samo malo renovira, ali procenjeno je da je isuviše ruinirana i da ne može da pretrpi prepravke, tako da će na istom mestu biti sazidana potpuno nova - dodaje direktor Centra za socijalni rad.

Podsetimo, Priča koju smo objavili o ovom šesnaestogodišnjem dečaku potresla je celu Srbiju. Život u trošnoj kući bez struje i vode konačno će biti okončan.

Foto: Informer

 

Mnogi dobri i humani ljudi javili su se našoj redakciji sa željom da pomognu Jovanu. Veliki broj firmi i pojedinaca želi da mu pošalje pakete hrane, odeće i obuće za zimu, potrepštine za kuću...

Jovanu je aprila ove godine umro otac, sestre su se poudale i od tada živi potpuno sam u porodičnoj kući staroj skoro jedan vek, u kojoj nema ni vode ni struje.

Majka ga je napustila kada je bio mali, preudala se i otišla iz Vrmdže. O Jovanu brine Centar za socijalni rad iz Sokobanje, koji mu je više puta nudio da ga smeste u hraniteljsku porodicu. On to nije želeo, već da ostane u svojoj kući. Završio je osnovnu školu, ali u srednju ne može da ide pošto mora da radi po selu. Živi od 8.000 socijalne pomoći i nadnica koje dobija od meštana.

JOVAN (16) ŽIVI SAM DEVET GODINA BEZ STRUJE: Dečak iz Vrmdže kod Sokobanje i pored neljudskih uslova ne želi da napusti svoje selo!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 5 godina

E Srbijo, Srbijo, zar je moguce iskljuciti ovom detetu struju? Ko placa za Rome koji su se cak i bespravno prikljucili? Biznismenu svaka cast.

slađa

pre 5 godina

Jovan treba da ostane na svom ognjištu. Dobri ljudi, pre svega anonimni donator, biznismen, učiniće ovog momka dostojanstvenim građaninom svoje zemlje. Sve najbolje.

goran

pre 5 godina

mogao je i EPS da ucini nesto za ovog decaka. Kad su znali da bogatasima oprastaju dugove i ne pozivaju ih na odgovornost zbog kradje struje, mogli su i njemu da oproste taj dug.

Descha

pre 5 godina

Pa što nije distribucija nešto uplatila... to je ionako prebukirana firma sa direktorima i rukovodiocima sa dobrim platama...i udomljenim partijskim članovima...pošto nisu dovoljno uzeli od naroda zbog lepog vremena još malo pa očekujemo poskupljenje struje

pametan ko pčela

pre 5 godina

Dečku se mora omogućiti nastavak školovanja....jedina karta za izlaz iz bede!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set